Aanvullende verzekeringen

Als u een autoverzekering afsluit dan kunt u aanvullend kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen. Deze aanvullende verzekeringen dekken extra risico’s af welke niet verzekerd zijn via de autoverzekering. Voor de aanvullende verzekering betaalt u een extra premie, maar dan bent u wel voor meer risico’s gedekt. Hieronder meer informatie over welke aanvullende dekkingen er beschikbaar zijn bij de autoverzekering.

Diverse aanvullende dekkingen

De volgende dekkingen worden normaliter aangeprezen bij de autoverzekering:

1. Ongevallen inzittenden verzekering

Een ongeluk kan nare gevolgen hebben. De bestuurder of passagiers kunnen letsel oplopen. Dit kan ook blijvend letsel zijn of zelfs overlijden zijn. De ongevallen inzittenden dekking regelt een vooraf gestelde vergoeding. De schuldvraag van het ongeval maakt voor deze verzekering niet uit. De vergoeding is een aanvulling op de vergoeding van een WA-autoverzekering. Blijvende invaliditeit wordt vergoed voor een maximaal bedrag (afhankelijk van het % invaliditeit). Bij overlijden tijdens een ongeval ontvangen nabestaanden meestal een vast bedrag. Dit bedrag verschilt per autoverzekeraar.

2. Schade inzittenden verzekering

De schade inzittenden dekking regelt een vergoeding voor letselschade en schade aan eigendommen van de passagiers in de auto en de bestuurder. Bij overlijden ontvangen nabestaanden een vergoeding. Bij blijvende invaliditeit ontvangt u een vergoeding. De vergoeding kan een vergoeding zijn voor inkomstenderving, vervoerskosten, medische kosten of huishoudelijke hulp kosten. Schade aan de inzittenden wordt doorgaans gedekt door uw eigen WA-autoverzekering of die van de tegenpartij. Als u de schuldige bent in een ongeval dan wordt uw schade niet gedekt met de standaard WA-dekking. In dit geval kunt u met de schade inzittenden verzekering aanspraak maken op een vergoeding. De verzekeraar vergoedt meestal een maximumbedrag. Bekijk de voorwaarden per verzekeraar.

3. Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen en verhaalbijstandsverzekering

Wanneer u betrokken raakt bij een auto-ongeluk dan kan de schuldvraag soms een issue zijn. Als gevolg hiervan kunnen er juridische geschillen ontstaan. Het inschakelen van een advocaat of andere juridische bijstand kan vaak veel kosten met zich meebrengen. Met de dekking voor rechtsbijstand kunt u zich verzekeren voor deze kosten. U kunt kiezen uit een verhaalbijstandsverzekering, welke kosten dekken voor juridische hulp ten aanzien van schade aan uw auto, kosten van de huur van een auto of schade aan eigendommen die zich in de auto bevonden op het moment van schade. Met een rechtsbijstand dekking worden de kosten voor juridische bijstand vergoed ten aanzien van geschillen over strafvervolging, aantekenen van beroep tegen invordering van het rijbewijs of auto en eventuele reparatie of aanschaf van uw auto.

4. No-claim beschermer

Bij de meeste autoverzekeringen krijgt u een korting. Dit is de zogeheten no-claim korting. Deze hangt af van hoeveel schade u claimt gedurende uw autorijdend leven. U bouwt schadevrije jaren op wanneer u geen schade claimt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Wanneer u onverhoopt een schade moet claimen dan daalt u 5 schadevrije jaren op de bonus-malus kortingsladder. Het resultaat is dat u meer premie moet betalen. Dit kan over vijf opeenvolgende jaren flink wat meer premie zijn. U kunt met de no-claim beschermer ervoor zorgen dat u niet meer premie hoeft te betalen na een schade. De schadevrije jaren gaan wel omlaag met vijf jaren. Als u overstapt op een andere verzekeraar kan dit wel gevolgen hebben voor uw premie. Let hierop bij een overstap. Lees hier welke autoverzekeringen die een no claim beschermer hebben.

5. Pechhulp dekking

U kunt bij de autoverzekering ook vaak een pechhulp dekking afsluiten. Er bestaan diverse soorten pechhulp met diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp in het buitenland, pechhulp op straat of vervangend vervoer. De pechhulp is een service die voor u klaar staat wanneer u onverhoopt met pech op de weg komt staan. Lees meer over pechhulp autoverzekering. Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering met pechhulp?

Aanvullende verzekering overbodig?

In sommige gevallen is een aanvullende verzekering overbodig. Dit komt omdat bepaalde dekkingen een overlap hebben met andere verzekeringen. Als u bijvoorbeeld een schadeverzekering voor inzittenden heeft afgesloten, dan is een ongevallen-inzittenden verzekering overbodig. Als u een algemene rechtsbijstandverzekering heeft dan is een extra aanvullende dekking voor rechtsbijstand motorverkeer ook overbodig. De algemene verzekering bevat al rechtsbijstand voor het verkeer. Bekijk voor de zekerheid uw voorwaarden.

Aanvullende verzekering kiezen

Om in aanmerking te komen voor de aanvullende dekkingen moet u eerst een standaard dekking hebben gekozen van of de WA-verzekering, WA+ verzekering of Allriskverzekering. U kunt via deAutoverzekering.com diverse dekkingen zoeken, vergelijken en vinden.

Gerelateerde artikelen