Amerikaanse auto verzekeren

Heb je een Amerikaanse auto gekocht en ben je op zoek naar een goede verzekering voor jouw Amerikaan? Een autoverzekering voor een Amerikaanse auto is gemakkelijk gevonden.

Amerikaanse auto gekocht en moet nog laten importeren

Als je een Amerikaanse auto gekocht hebt en deze moet je nog laten importeren naar Nederland dan moet je bij aankomst in Nederland de auto laten keuren bij de RDW. Op weg naar de keuring moet de auto ook verzekerd zijn. Voor dit soort ritjes is er een eendagskenteken bedacht die je kan aanvragen bij de RDW. Dit eendagskenteken kan je vervolgens laten verzekeren voor 1 dag. Op die dag kan de keuring ook plaatsvinden. Zodra de auto is gekeurd en toegelaten door de RDW dan kan je de auto echt laten verzekeren.

Amerikaanse auto verzekeren na toelating door RDW

Als de geïmporteerde auto is goedgekeurd door de RDW dan krijg je als het goed is ook een nieuw kenteken van de RDW. Op basis van dit kenteken en het kentekenbewijs (met meldcode) kan je een autoverzekering afsluiten in Nederland. Lees hier wat je allemaal nodig hebt voor het afsluiten van een autoverzekering.

OHRA verwelkomt Amerikanen . Bij deze verzekeraar kan je terecht voor een eendagsverzekering, maar ook voor een goede autoverzekering. Bekijk OHRA.

Verzekering voor Amerikaanse auto

Of je nu in Nederland een mooie Amerikaan hebt gekocht of deze hebt laten importeren, uiteindelijk moeten ze beide verzekerd worden. Welke autoverzekering kan je nu het beste kiezen voor je auto? Er is doorgaans keuze uit drie verschillende dekkingen bij de autoverzekering. Dit zijn de volgende verzekeringen:

De keuze van het type verzekering hangt met name af van de auto. Het is verstandig om te kijken naar de dagwaarde van de auto om te bepalen welke dekking het beste is. Als de dagwaarde zeer laag is (dit is vooral het geval bij oude auto’s) dan wordt vaak alleen de verplichte WA verzekering aangeraden. Deze verzekering dekt alleen schade veroorzaakt door de auto aan anderen.

Is jouw Amerikaanse auto veel waard en is de dagwaarde hoog? Dan is het mogelijk verstandig om te kiezen voor een WA beperkt casco verzekering of wellicht zelfs een All risk autoverzekering. Met deze dekkingen zijn schades aan de eigen auto ook gedekt. Het verschil zit alleen in schade aan de eigen auto wanneer zelf veroorzaakt en door vandalisme. Dit soort schades worden alleen gedekt onder de All risk autoverzekering. De WA beperkt casco dekking zorgt voor een dekking tegen diefstal, inbraak, ruitschade, aanrijding met dieren en schade door slechte weersomstandigheden.

Naast de waarde van de auto is het ook verstandig om in te schatten hoe goed je zelf kan rijden. Als je een goede bestuurder bent dan is mogelijk allrisk voor jou geen optie. Echter een ongeluk kan in een klein hoekje zitten.

Aanvullende verzekeringen voor de Amerikaanse auto

Naast de keuze voor een dekking kan je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen bij de autoverzekering. Denk hierbij aan verzekering voor pechhulp, rechtsbijstand, schade inzittenden of no-claim beschermer. Lees meer over aanvullende verzekeringen bij de autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken voor jouw Amerikaanse auto

Als je een Nederlands kenteken hebt voor je Amerikaanse auto dan kan je de autoverzekering al gaan vergelijken. Dit kan gemakkelijk door het kenteken in te voeren, uw NAW gegevens, geschatte kilometers en schadevrije jaren. Op basis van deze gegevens worden bij diverse autoverzekeraars de premies berekend.

Gerelateerde onderwerpen