Auto all risk verzekeren

Als u uw auto wilt verzekeren moet u een keuze maken tussen verschillende dekkingen. Uw auto all risk verzekeren kan een oplossing zijn. De keuze hangt meestal af van het type auto en de dagwaarde van de auto. Meer weten over all risk verzekeren? Lees verder.

Wat is de auto all risk verzekering?

De all risk autoverzekering is de meest uitgebreide (en dure) dekking voor uw auto. Naast de wettelijk verplichte WA dekking vergoedt de auto all risk verzekering ook schade aan uw eigen auto. Zelfs wanneer u de schade zelf heeft toegebracht. Ook is de auto verzekerd tegen diefstal.

Deze verzekering wordt vooral gekozen voor jonge/nieuwe auto’s tot ongeveer 5 jaar oud. Een andere benaming voor deze verzekering is ook wel de “WA+ volledig casco verzekering”. Of u moet kiezen voor een auto all risk verzekering hangt af van uw auto en de dagwaarde hiervan. Sommige verzekeraars adviseren het volgende: van nul tot vijf jaren kiest men allrisk, tussen 5 en 10 jaren kiest men WA+ Beperkt casco en ouder dan 10 jaar kiest men WA verzekering.

Auto oververzekeren

Let op bij het afsluiten van uw autoverzekering dat u uw auto niet oververzekerd. Het kan namelijk zo zijn dat de dagwaarde die de verzekeraar uitkeert bij een eventuele total loss een erg laag bedrag is. In dit geval moet u overwegen of het wel de moeite is om de wagen all risk te verzekeren en wellicht niet te kiezen voor een WA plus of WA versie van de verzekering. U wilt natuurlijk niet onnodig teveel betalen voor uw autoverzekering. Verzekeraars keren meestal de dagwaarde uit bij een total loss schade. Bent u beniewd naar de dagwaarde van uw auto of van de auto die u wilt gaan kopen? Bereken dan de dagwaarde op de website van de ANWB Dagwaarde berekenen.

Wat dekt de auto all risk verzekering?

De dekking voor de all risk autoverzekering heeft betrekking op de volgende zaken:

  • Schade aan andere weggebruikers
  • Diefstal, brand, total loss en natuurevenementen (slechte weersomstandigheden e.d.)
  • Aanrijding met dieren
  • Ruitbreuk/barsten
  • Schade door aanrijding die u zelf heeft veroorzaakt (niet opzettelijk)

Per autoverzekering verschillen de voorwaarden, maar bovenstaande wordt vrijwel bij alle autoverzekeraars vergoed met een allrisk verzekering.

Auto all risk verzekering berekenen

U kunt gemakkelijk de premie berekenen voor de allrisk verzekering. Via een autoverzekering vergelijking module kunt u kiezen voor de allrisk verzekering. Hierbij moet u een aantal gegevens opgeven over uw situatie. Met de gegevens kan de module uw premie berekenen voor de autoverzering. Wilt u weten wat uw premie is voor de auto all risk verzekering? Dan kunt u op deze website de vergelijker gebruiken om te kijken wat u betaalt. Wij adviseren u niet alleen te kijken naar de prijs van een autoverzekering, maar ook naar de voorwaarden per specifieke verzekeraar. De autoverzekeringen kunnen namelijk verschillen in dekking. Als u heeft vergeleken dan kunt u direct doorklikken naar de specifieke verzekeraar en uw auto all risk verzekeren. Begin hier snel met uw all risk autoverzekering vergelijken.

Gerelateerde artikelen