Auto schorsing opheffen

Als u het kenteken van uw auto heeft geschorst dan vervalt de schorsing automatisch na de aangevraagde schorsingsperiode. Vanaf dat moment moet u weer voldoen aan de verzekeringsplicht (minimaal WA verzekering), APK plicht en wegenbelasting. Wilt u niet de schorsingsperiode afwachten? Dan kunt u ook eerder de schorsing beëindigen.

Schorsing opheffen voor einde schorsingsperiode

U kunt altijd de schorsing opheffen voordat de schorsingsperiode is afgelopen.

  1. U kunt online de schorsing auto opzeggen. U logt in met DigiD bij de RDW en kan de schorsing beëindigen. U krijgt geen geld terug bij het opzeggen van een schorsing.
  2. U kunt de schorsing ook opheffen bij een kentekenloket of RDW-balie.

Na het opheffen van de schorsing betekent dit dat u weer een autoverzekering moet afsluiten. Voordat u de schorsing opheft is het verstandig om op te zoeken welke verzekering het beste is. Begin met het vergelijken van autoverzekeringen.

Let ook op of uw APK nog actueel is voordat u de schorsing opheft. U kunt de auto laten keuren voordat u de schorsing opheft. Lees meer over APK keuren tijdens schorsing.

Als u de schorsing zelf binnen 1 maand na het begin van de schorsing opheft dan moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de hele schorsingsperiode. U krijgt van de belastingdienst een naheffingsaanslag.

Geschorste auto doorverkopen en schorsing opheffen

Wanneer u een auto heeft geschorst en u wilt deze in de schorsingsperiode doorverkopen? Dan is dit gewoon mogelijk. Op het moment dat de auto is overgeschreven op de verkopende partij dan vervalt de schorsing. U hoeft niet apart de schorsing op te zeggen.

Schorsing opheffen eigenaar auto overleden

Als de eigenaar van een geschorst voertuig is overleden dan is het vroegtijdig opzeggen van de schorsing niet mogelijk. De schorsing eindigt automatisch na de gekozen schorsingsperiode. Als u een geschorste auto heeft geërfd dan moet u dus wachten tot de schorsingsperiode is afgelopen. Na deze periode bent u verantwoordelijk voor de voertuigverplichtingen. Dit zijn de WA verzekering, APK keuring en motorrijtuigenbelasting. De schorsing eindigt wel wanneer een erfgenaam het voertuig overneemt en op naam laat zetten. Bij wisseling van eigenaar wordt ook de schorsing stopgezet.

Auto schorsing opzeggen en autoverzekering

Als u de autoschorsing opheft dan moet u weer voldoen aan de voertuigverplichtingen. Een van deze belangrijke verplichtingen is de verzekeringsplicht. U moet verplicht de auto WA verzekeren. Verzekeringen kunnen erg duur zijn. Het loont om te kijken welke verzekering het goedkoopst is. Als u de auto niet verzekerd dan kunt u een boete krijgen.

Gerelateerde artikelen