Auto verhuren en de autoverzekering

De deeleconomie is upcoming. Steeds meer mensen gebruiken websites als SnappCar, WeGo of MyWheels. Via een dergelijk platform kunt u uw auto verhuren aan een particulier. Handig voor als de auto vaak stil staat en u de vaste lasten van de auto wilt drukken. Hoe zit het met de autoverzekering als u gebruik maakt van een dergelijk platform?

Auto delen via online platform

Auto delen met andere consumenten. Het fenomeen wordt ook wel carsharing genoemd. De grootste aanbieder van een platform voor het delen van de auto is SnappCar. Dankzij SnapCarr kunnen meerdere mensen gebruik maken van dezelfde auto.

Autoverzekering tijdens auto delen / verhuren

Wanneer u uw auto deelt dan wordt schade veroorzaakt door een persoon die de auto heeft geleend (lees gehuurd) niet gedekt door de reguliere autoverzekering. Vaak bieden platforms waar u uw auto kunt aanbieden een eigen verzekering aan. Voor de tijdelijke huurperiode bent u dan gedekt onder de verzekering van het platform. Let dus goed op via welke site u uw auto wilt aanbieden om te delen en of er een goede verzekering geregeld is.

Besparen op de vaste autolasten

Dankzij het verhuren van de auto via een platform kunt u besparen op de vaste lasten van de auto. Als u niet vaak de auto gebruikt en deze regelmatig stil staat levert deze geen geld op, maar kost deze geld. Via een SnapCarr kunt u een voordeel behalen. Ook voor degene die huurt is het voordelig want het is vaak goedkoper dan een auto huren bij bijvoorbeeld een Europcar.

Bespaar op de autoverzekering

Als u de auto verhuurt via een SnapCarr of soortgelijke website dan wilt u natuurlijk besparen op de vaste lasten waaronder de verplichte autoverzekering. Op deAutoverzekering.com kunt u verschillende autoverzekeringen vergelijken en kijken of u een voordeligere verzekering kan afsluiten.

Gerelateerde artikelen