Auto verzekeren partner

Wanneer u een auto koopt dan bent u verplicht een auto verzekering af te sluiten (minimaal een WA autoverzekering). De autoverzekering sluit u meestal af op eigen naam, omdat de auto ook op uw eigen naam staat. U kunt in sommige gevallen de autoverzekering ook op de naam van uw partner zetten of de partner kan de autoverzekering op uw naam zetten. Dit kan handiger of voordeliger zijn. Lees hieronder meer:

Auto verzekeren voor mijn partner

U kunt bij het merendeel van de autoverzekeraars de auto van uw partner verzekeren op uw naam. U en uw partner moeten wel op hetzelfde adres ingeschreven staan. Autoverzekering op naam vrouw of autoverzekering op naam man is dus gewoon mogelijk.

Autoverzekering op de naam partner

U kunt bij de meeste autoverzekering aanbieders uw auto verzekeren op de naam van uw partner. De autoverzekeraar gaat er vanuit dat u en uw partner allebei in de auto rijden. De voorwaarde is dat uw partner wel op hetzelfde adres moet ingeschreven staan bij de gemeente.

Wat is het voordeel van autoverzekering partner naam

Voor uw dekking van de auto maakt het niet uit of de verzekering op de naam van uw man, vrouw of eigen naam staat. Het kan wel schelen in de premie als u de autoverzekering op de naam van uw partner zet. Als uw partner bijvoorbeeld 24 jaar of ouder is en u niet, dan kan het voordeliger zijn om de autoverzekering op de naam van de partner te zetten. Wanneer u 24 jaar of ouder bent dan betaalt u minder premie dan wanneer u jonger bent dan 24 jaar. Dit werkt alleen wanneer de partner ook de regelmatige bestuurder is van de auto. U moet dit opgeven bij de verzekeraar bij de aanvraag.

Nadeel van autoverzekering op naam partner – schadevrije jaren

Als u de autoverzekering zet op de naam van uw partner dan betekent dit dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt over de looptijd van de verzekering. Als u ooit in de toekomst zelf een autoverzekering wilt afsluiten dan heeft u geen schadevrije jaren die u kunt meenemen voor korting.

Tweede gezinsautoregeling

Heeft u een tweede auto gekocht en wilt u deze verzekeren? Dan is de tweede gezinsautoregeling wellicht een oplossing. Lees hier meer over de tweede gezinsauto regeling.

Autoverzekering op naam partner en gescheiden

Wanneer u gaat scheiden van elkaar dan neemt een van de partners de auto mee. Degene die de auto meeneemt krijgt daarbij ook de autoverzekering mee.