Auto verzekeren voor kind

Wilt u de auto van de uw kind verzekeren op uw naam? Dit is niet toegestaan. In principe kan iemand alleen een autoverzekering afsluiten wanneer het kenteken van de auto op diegene zijn naam staat. Er is alleen een uitzondering voor inwonende partners. Bij sommige verzekeraars mag u een autoverzekering afsluiten op uw eigen naam, terwijl het kenteken van de auto op uw partners naam staat. Dit kan alleen wanneer uw partner op hetzelfde adres woont.

Autoverzekering kind geen goed idee

Het komt vaak genoeg voor dat ouders de autoverzekering van de auto van hun kind op hun eigen naam zetten. De reden hiervoor is dat jonge bestuurders een hogere premie betalen voor de autoverzekering. Dit is van toepassing voor kinderen tot 24 jaar. Wanneer u de autoverzekering afsluit op uw naam dan bouwt uw kind geen schadevrije jaren op.

Het is daarnaast vereist om bij de verzekeraar de regelmatige bestuurder op te geven van de auto. Als dit uw kind is dan moet u dit opgeven. Gevolg is dat de premie wordt aangepast. Wanneer u liegt over de regelmatige bestuurder en dus aangeeft dat u dit zelf bent, dan bent u fraude aan het plegen en kan dit ervoor zorgen dat u niet verzekerd bent.

Goedkope en betaalbare autoverzekering voor kind

Tegenwoordig is er veel concurrentie in de markt van autoverzekeringen. Zo wordt er ook geconcurreerd op de tarieven voor de jongere doelgroep. Het loont om dus om de autoverzekering te vergelijken, zeker voor de jongere bestuurders.

Lees eens over de volgende gerelateerde onderwerpen

s Avonds auto verzekeren