Autoverzekering afsluiten bij aankoop auto

Je hebt een nieuwe (tweedehands) auto / occasion gekocht. Vanaf wanneer moet de auto dan verzekerd zijn? Het moment dat je een autoverzekering moet hebben gaat in wanneer het kenteken op jouw naam staat en dus kentekenhouder bent. Dus zodra het voertuig op naam staat, gaat de verzekeringsplicht in.

Je doet er dus verstandig aan om direct na het overschrijven van de auto een autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van de autoverzekering moet de auto APK gekeurd zijn. De wegenbelasting gaat direct in op het moment dat de auto op jouw naam staat.

Hoe snel moet je nu de autoverzekering afsluiten bij aankoop auto?

Het antwoord is zo snel mogelijk. Het is simpel wanneer je bijvoorbeeld direct naar huis rijdt na aankoop van de auto zonder verzekering dan riskeer je een flinke boete. Stel je voor dat je een aanrijding veroozaakt dan heb je een nog groter probleem, want dan mag je alles uit eigen zak betalen en wordt er niks vergoed.

Als je onverzekerd rondrijdt dan riskeer je een boete van de RDW. De bedragen van deze boetes liegen er niet op en liggen rond de 400 euro. Het is verstandig om snel een autoverzekering online af te sluiten. Vaak krijg je direct een bevestiging per e-mail. Deze kan je gebruiken als bewijs bij een eventuele controle.

Het is dus verstandig om direct een autoverzekering  af te sluiten na aankoop van een nieuwe auto. Zo voorkom je boetes.

Benieuwd naar wat er beschikbaar is qua autoverzekeringen? Vul dan even de autoverzekeringvergelijker in en check de verschillende aanbieders.

Autoverzekering vergelijken