Autoverzekering afsluiten bij aankoop auto

Je hebt een nieuwe (tweedehands) auto / occasion gekocht. Vanaf wanneer moet de auto dan verzekerd zijn? Het moment dat je een autoverzekering moet hebben gaat in wanneer het kenteken op jouw naam staat en dus kentekenhouder bent. Dus zodra het voertuig op naam staat, gaat de verzekeringsplicht in. Regel direct de autoverzekering bij aankoop auto. Als je geen autoverzekering regelt nadat de autoverzekering op naam komt te staan dan riskeer je een hoge boete van de RDW.

Je doet er dus verstandig aan om direct na het overschrijven van de auto een autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van de autoverzekering moet de auto APK gekeurd zijn. De wegenbelasting gaat direct in op het moment dat de auto op jouw naam staat.

Hoe snel moet je nu de autoverzekering afsluiten bij aankoop auto?

Het antwoord is zo snel mogelijk. Als je direct naar huis rijdt met de auto na aankoop en je bent niet verzekerd dan riskeer je een flinke boete. Als je een aanrijding veroorzaakt heb je een nog groter probleem. In dat geval mag je alle schade uit eigen zak betalen.

Als je onverzekerd rondrijdt dan riskeer je een boete van de RDW. De bedragen van deze boetes liegen er niet om en liggen rond de 400 euro. Het is verstandig om snel een autoverzekering online af te sluiten. Vaak krijg je direct een bevestiging per e-mail dat je verzekerd bent. Deze kan je gebruiken als bewijs bij een eventuele controle.

Bekijk FBTO autoverzekering

  • Voorkom een boete – verzeker direct!
  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

ca. € 30,50 p/m

Waar kan ik direct een autoverzekering afsluiten bij aankoop auto?

Het is simpel. Elke autoverzekeraar heeft tegenwoordig de mogelijkheid om online een verzekering af te sluiten. Heb je dus je smartphone bij je dan kan je gemakkelijk de autoverzekering afsluiten. Voor het afsluiten heb je wel een kenteken en meldcode nodig. De autoverzekering kan je afsluiten bij bijvoorbeeld:

Regel de autoverzekering voor aankoop

Het is ook mogelijk om voor de aankoop alvast een autoverzekering te regelen. Je kan de autoverzekering afsluiten met een uitgestelde ingangsdatum. De autoverzekering gaat dan pas in op de dag die jij opgeeft. Dat kan de dag zijn dat de auto op jouw naam overgeschreven wordt. Lees ook over autoverzekering afsluiten voordat auto op naam staat.

Het is dus verstandig om direct een autoverzekering  af te sluiten na aankoop van een nieuwe auto. Zo voorkom je boetes.

Benieuwd naar wat er beschikbaar is qua autoverzekeringen? Vul dan even de autoverzekeringvergelijker in en check de verschillende aanbieders.

Gerelateerde artikelen