Laat hier geen onduidelijkheid over verstaan. Een autoverzekering moet altijd afgesloten worden door de kentekenhouder. De kentekenhouder is de eigenaar van de auto. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld ouders een autoverzekering willen afsluiten voor hun kind of dat een partner de auto van zijn of haar partner wilt verzekeren.

Partner verzekeren

Er is één uitzondering bij het verzekeren van de auto op een andere naam. Dit is in het geval van een partner. De verzekeringsmaatschappij stelt vaak wel als voorwaarde dat de partner op hetzelfde adres woont als de kentekenhouder.

Op ouders naam verzekeren

Voor jongere beginnende bestuurders is de autoverzekering vaak duurder. Dit is niet zonder reden. Jongeren veroorzaken nu eenmaal statistisch gezien meer ongelukken en schade. De verzekeraar ziet in jongeren een extra risico en vraagt dus een hogere premie. Dit is vaak de reden dat de ouders een autoverzekering willen afsluiten voor hun kind. De auto is dan verzekerd voor een lagere premie en het kind kan er dan in rijden. Het is niet aan te raden om als ouder dit te doen. Het is namelijk niet toegestaan. Wanneer er na een ongeluk blijkt dat het kind de regelmatige bestuurder is dan is er sprake van fraude. In dit geval hoeft de verzekeraar niets uit te keren en heeft uw kind en u als ouder een enorm probleem. Ook komt u op een zwarte lijst en kunt u geen verzekering meer afsluiten. De premie is weliswaar duurder voor een jongere maar deze bouwt over tijd wel schadevrije jaren op waardoor de premie over de jaren heen minder wordt (in geval van geen schade).

Vergelijken autoverzekering

Bent u op zoek naar een voordelige autoverzekering dan raden wij u aan om onze vergelijker te gebruiken. Hierin staan de meeste autoverzekeraars vermeld en krijgt u de beste premie.

Autoverzekering vergelijken