Autoverzekering afsluiten zaterdag of zondag

De zaterdag is een dag waarop veel auto’s worden verkocht. Ook zondagen worden steeds meer gangbaar. De meeste mensen zijn in het weekend vrij en nemen dan de tijd om een auto te kopen. Echter als de auto wordt aangeschaft in het weekend dan moet die ook verzekerd zijn in dat weekend. Veel toekomstige autobezitters denken dat het niet mogelijk is om een autoverzekering af te sluiten in het weekend dit is echter vaak wel mogelijk. Je moet minimaal een WA autoverzekering afsluiten.

Het is bijna altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten in het weekend op zaterdag of zondag. Bij bijna elke verzekeraar kan je online een verzekering aanvragen. In veel gevallen krijg je direct een voorlopige dekking waarmee je de weg op kan.

Voorbeelden van verzekeraars waar je een autoverzekering kan afsluiten in het weekend

Veel verzekeraars weten dat het handig is dat je een autoverzekering op een zaterdag of zondag kan afsluiten. Bij de volgende verzekeraars en bemiddelaars kan je in het weekend een autoverzekering afsluiten:

Bij de meeste autoverzekeraars kan je online een autoverzekering afsluiten. Dit proces van afsluiten is veelal geautomatiseerd en daarom is het vaak ook mogelijk om een autoverzekering in het weekend af te sluiten. Zo kan je met een gerust hart op zaterdag en zondag de weg op. Het kan zijn dat de bovenstaande lijst niet geheel volledig is en dat er nog meer verzekeraars zijn waarbij je buiten werkdagen een autoverzekering kunt afsluiten. Zie hier een overzicht van autoverzekeraars.

logo ditzo autoverzekering

Sluit af bij Ditzo

 • Op zaterdag en zondag ook af te sluiten
 • Tot 3 jaar vergoeding van de nieuw- of aankoopwaarde mogelijk
 • Klanttevredenheid van 85%

ca. € 32,50 p/m

Independer: Independer is een verzamel website van allerlei verschillende verzekeraars. Je kan bij Independer ook gemakkelijk in het weekend autoverzekering afsluiten of het nou zaterdag of zondag is. Vaak ben je ook direct verzekerd via Independer.

Voorlopige dekking

In de meeste gevallen krijgt je bij het afsluiten van een autoverzekering een voorlopige dekking toegewezen. Er dienen hiervoor wel geen afwijkende zaken aan de orde te zijn, denk hierbij aan een strafblad of negatieve schadevrije jaren.  Als dit het geval is dan wilt de verzekeraar de aanvraag dieper bekijken en zal geen voorlopige dekking toewijzen. Met een e-mail hoor je of de dekking is toegewezen of afgewezen. Als je bij het afsluiten van de verzekering online liegt over je strafblad of over bijvoorbeeld jouw schadevrije jaren dan kan de voorlopige dekking met terugwerkende kracht ontbonden worden. In dat geval ben je nooit verzekerd geweest. Doordat je niet verzekerd bent geweest krijg je boetes van de RDW.

allianz direct logo nieuw

Kijk bij Allianz Direct

 • Ook in het weekend afsluiten
 • €0,- eigen risico
 • Altijd vervangend vervoer bij schade

ca. € 28,00 p/m

Bereikbaarheid verzekeraars in het weekend

Hieronder een overzicht van de bereikbaarheid van de diverse verzekeraars:

 • Centraal Beheer Achmea: bereikbaar op zaterdag tot 16:30
 • Ditzo: elke dag bereikbaar op WhatsApp van 08:00 – 22:00
 • FBTO: Telefonisch bereikbaar op zaterdag
 • Independer: Telefonisch bereikbaar van 09:30 – 18:00
 • OHRA: Zaterdag bereikbaar van 09:00 tot 15:00
 • Uni: Zaterdag bereikbaar van 08:30 – 17:00

Voor het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering is het verstandig om eerst even te gaan vergelijken en rond te kijken wat er allemaal mogelijk is. Kijk ook goed waar je rekening mee moet houden bij de autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen