Autoverzekering afsluiten op zaterdag of zondag

De zaterdag is een dag waarop veel auto’s worden verkocht. Ook zondagen worden steeds meer gangbaar. De meeste mensen zijn in het weekend vrij en nemen dan de tijd om een auto te kopen. Echter als de auto wordt aangeschaft in het weekend dan moet die ook verzekerd zijn in dat weekend. Veel toekomstige autobezitters denken dat het niet mogelijk is om een autoverzekering af te sluiten in het weekend dit is echter vaak wel mogelijk. U moet minimaal een WA autoverzekering afsluiten.

Het is bijna altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten in het weekend op zaterdag of zondag. Bij bijna elke verzekeraar kunt u online een verzekering aanvragen. In veel gevallen krijgt u direct een voorlopige dekking waarmee u de weg op komt.

Voorbeelden van verzekeraars waar u een autoverzekering kunt afsluiten in het weekend

Veel verzekeraars weten dat het handig is dat een verzekering op een zaterdag of zondag geregeld kan worden. Bij de volgende verzekeraars en bemiddelaars kunt u in het weekend een autoverzekering afsluiten:

  • Autoverzekering afsluiten in het weekend bij InShared
  • Autoverzekering afsluiten in het weekend bij FBTO
  • Autoverzekering afsluiten in het weekend bij Centraal Beheer Achmea
  • Autoverzekering afsluiten in het weekend bij DITZO

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u online een autoverzekering afsluiten. Dit proces van afsluiten is veelal geautomatiseerd en daarom is het vaak ook mogelijk om een autoverzekering in het weekend af te sluiten. Zo kunt u met een gerust hart op zaterdag en zondag de weg op. Het kan zijn dat de bovenstaande lijst niet geheel volledig is en dat er nog meer verzekeraars zijn waarbij u buiten werkdagen een autoverzekering kunt afsluiten.

Independer: Independer is een verzamel website van allerlei verschillende verzekeraars. Je kan bij Independer ook gemakkelijk in het weekend autoverzekering afsluiten of het nou zaterdag of zondag is. Vaak ben je ook direct verzekerd via Independer.

Voorlopige dekking

In de meeste gevallen krijgt u bij het afsluiten van een autoverzekering een voorlopige dekking toegewezen. Er dienen hiervoor wel geen afwijkende zaken aan de orde te zijn, denk hierbij aan een strafblad of negatieve schadevrije jaren.  Als dit het geval is dan wilt de verzekeraar de aanvraag dieper bekijken en zal geen voorlopige dekking toewijzen. Met een e-mail krijgt u dan te horen of de dekking toegewezen of afgewezen is. Als u bij het afsluiten van de verzekering online liegt over uw strafblad of over bijvoorbeeld uw schadevrije jaren dan kan de voorlopige dekking met terugwerkende kracht ontbonden worden. In dat geval bent u dan nooit verzekerd geweest.

Bereikbaarheid verzekeraars in het weekend

Hieronder een overzicht van de bereikbaarheid van de diverse verzekeraars. Dit overzicht is geupdate in april 2017. Het kan zo zijn dat deze tijden inmiddels zijn gewijzigd.

  • Centraal Beheer Achmea: bereikbaar op zaterdag tot 16:30
  • Ditzo: elke dag bereikbaar op WhatsApp van 08:00 – 22:00
  • FBTO: Telefonisch bereikbaar op zaterdag
  • Independer: Telefonisch bereikbaar van 09:30 – 18:00
  • OHRA: Zaterdag bereikbaar van 09:00 tot 15:00
  • Uni: Zaterdag bereikbaar van 08:30 – 17:00

Voor het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering adviseren we u om eerst even te gaan vergelijken en rond te kijken wat er allemaal mogelijk is. Kijk ook goed waar u rekening mee moet houden bij de autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen