Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Wil je weten wat de kosten voor de autoverzekering zijn, maar heb je momenteel geen kenteken beschikbaar? Er zijn verschillende manieren om de autoverzekering te berekenen zonder kenteken. Lees meer over hoe jij de autoverzekering kan berekenen zonder kenteken.

  1. Autoverzekering berekenen met kenteken van vergelijkbare auto
  2. Autoverzekering berekenen via Pricewise
  3. Autoverzekering berekenen via Independer
  4. Kan je autoverzekering afsluiten zonder kenteken?

Autoverzekering berekenen met kenteken van vergelijkbare auto

Als je nog geen kenteken hebt omdat je bijvoorbeeld een auto hebt geïmporteerd of wanneer je aan het oriënteren bent op een auto dan kan je niet direct een autoverzekering berekenen. Een oplossing om toch de autoverzekering te berekenen is om een vergelijkbare auto te zoeken op een auto verkoop site. Denk bijvoorbeeld aan de site Autoscout24. Op deze site kan je filteren op type auto, bouwjaar, diesel of benzine, automaat of schakelbak, etc. Op deze manier kan je jouw type auto opzoeken. Op basis van de zoekresultaten kan je een kenteken gebruiken uit deze zoekresultaten om de autoverzekering te berekenen. Zo krijg je een goede indicatie wat de autoverzekering kost voor het type auto waar jij een verzekering voor wilt berekenen.

Als je een kenteken hebt gevonden van een vergelijkbare auto dan kan je direct de autoverzekering berekenen. Je kan hier op deze site de autoverzekering berekenen door de autoverzekering te vergelijken.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken via Pricewise

Als je het kenteken niet weet of deze nog niet beschikbaar hebt dan kan je bij Pricewise de autoverzekering berekenen. Wat je nodig hebt is het merk, model, bouwjaar en bouwmaand van de auto waarvan je de autoverzekering wilt berekenen. Daarnaast moet je opgeven welke brandstof de auto gebruikt. Normaal worden deze gegevens via het kenteken doorgegeven, maar als je deze niet hebt moet je dit apart invullen. Bij Pricewise kan je dit apart invullen en de autoverzekering berekenen zonder kenteken.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken via Independer

Op een andere vergelijkingssite voor autoverzekeringen is het ook mogelijk om de autoverzekering te berekenen zonder kenteken. Dit is de site Independer. Om de autoverzekering te berekenen zonder kenteken bij Independer heb je de volgende zaken nodig:

  • Automerk
  • Model auto
  • Bouwjaar van de auto
  • Bouwmaand
  • Brandstof
  • Transmissie (schakelbak of automaat)

Met deze gegevens kan je gemakkelijk bij Independer de autoverzekering premie berekenen zonder een kenteken.

Kan je een autoverzekering afsluiten zonder kenteken?

Het is doorgaans niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten zonder een kenteken. Het is alleen mogelijk om een autoverzekering af te sluiten als het kenteken van de RDW is ontvangen. Voor het afsluiten van de autoverzekering is ook een meldcode nodig. De meldcode is een code die vermeld staat op de kentekencard of deel 1B van het kentekenbewijs. De meldcode zijn de laatste vier nummers van het chassisnummer van de auto. Als de meldcode niet bekend is dan kan je contact opnemen met de autoverkoper. De meldcode is niet nodig voor het berekenen van de autoverzekering.

Een auto verzekeren alleen op basis van het chassisnummer of het automodel is in veel gevallen niet mogelijk. Bij sommige verzekeraars is het verzekeren op basis van chassisnummer mogelijk. Dit is dan vaak een tijdelijke verzekering voor 14 dagen. Dit kan een handige verzekering zijn voor wanneer u een auto importeert en de RDW nog moet keuren en een kenteken moet afgeven.

Lees ook over de volgende onderwerpen