Autoverzekering berekenen

Een autoverzekering bereken je gemakkelijk binnen paar minuten. Als u een nieuwe verzekering nodig heeft of als u denkt dat uw huidige autoverzekering goedkoper kan dan kan je via onze vergelijkingsmodule een berekening maken van de autoverzekering premie. Met deze module vergelijk je gemakkelijk verschillende verzekeringen. Zo kiest u de beste verzekering voor de auto.

Dit heeft u nodig om de autoverzekering te berekenen

Om een goede berekening te maken heeft u een aantal zaken nodig. De informatie die u nodig heeft om een berekening autoverzekering te maken staan hieronder uitgelegd.

Schadevrije jaren

U moet voor een goede berekening van de autoverzekering uw schadevrije jaren weten. Deze kunt u terugvinden op uw polis of factuur. Schadevrije jaren worden alleen opgebouwd als u de auto op uw naam hebt staan. Er zijn nog meer manieren om uw schadevrije jaren terug te vinden. Lees het artikel schadevrije jaren.

Het aantal kilometers per jaar

Wanneer u de autoverzekering berekent dan moet u ook een schatting maken van het aantal kilometers per jaar wat u rijdt. Om een goede schatting te maken moet u uitgaan wat u ongeveer wekelijks rijdt. Rijdt u bijvoorbeeld 4 dagen naar uw werk met de auto? Vermenigvuldig dan het aantal werkdagen per jaar met het aantal kilometer van en naar uw werk. Zo komt u al een heel eind met de schatting. Neem autovakanties ook mee in uw schatting.

Kenteken

Houdt uw kenteken bij de hand. De module herkent het kenteken uit een algemene database en kan zo precies het type auto bepalen. Het type auto wordt vervolgens meegenomen in de berekening. U kunt ook zonder kenteken een berekening starten, maar dan heeft u meer informatie over de auto zelf nodig.

Uw persoonlijke gegevens

U zult ook uw geboortedatum en postcode moeten invullen voor een juiste berekening. Houdt deze ook bij de hand

Begin met de berekening

Nu u alle bovenstaande informatie heeft verzameld kunt u beginnen met het berekenen autoverzekering. Kies voor uw berekening de gewenste dekking van de autoverzekering. U kunt kiezen uit drie dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. Afhankelijk van uw wensen kiest u een van deze dekkingen.

Na de berekening heeft u een overzicht van diverse verzekeraars. De verzekeraars zijn gesorteerd op prijs. U kunt uw keuze maken op basis van prijs, maar u kunt ook “dieper” gaan kijken door ook kwaliteit mee te wegen en bijvoorbeeld de dekkingen bekijkt of het eigen risico. Vaak verschillen verzekeraars niet onwijs veel van elkaar en kan de goedkoopste verzekering een goede keuze zijn.

Hoe wordt de premie berekend?

Voor iedereen is de premie anders. Elke situatie is weer anders. De ene persoon heeft een mooie nieuwe auto, terwijl een andere persoon een wat oudere auto heeft. De ene persoon woont in de Randstad, terwijl de ander woont in een dorp. Naast deze factoren zijn er ook risicogroepen voor de autoverzekering. De factoren hebben allemaal invloed op de premieberekening. Over het algemeen zijn het de volgende zaken:

  • Leeftijd
  • Woonplaats (d.m.v. postcode)
  • Auto
  • Beveiliging auto
  • Schadevrije jaren
  • Kilometers per jaar
  • Dekking

Berekenen verzekering voor de auto via deAutoverzekering

Via deze website maakt u eenvoudig en snel een berekening van de autoverzekering. Een verzekering gevonden die bij u past? Sluit deze dan af bij de desbetreffende verzekeraar.

Gerelateerde artikelen