Autoverzekering jongeren

Zoekt je een voordelige autoverzekering? Jongvolwassenen jonger dan 24 jaar betalen bij veel autoverzekeraars een premietoeslag. Er bestaat veel prijsverschil tussen autoverzekeringen met dezelfde dekking. Voor dezelfde dekking kunnen jongeren bij sommige verzekeraars tot wel vijf keer meer rekenen dan de goedkoopste autoverzekeraar. De volgende verzekeraars zijn in sommige gevallen goedkoop voor jongeren:

  1. FBTO (40% korting met geen schadevrije jaren)
  2. Centraal Beheer Achmea (40% korting met geen schadevrije jaren)

Premie autoverzekering jongeren velen malen hoger

De premie voor de autoverzekering is voor jongeren velen malen hoger ten opzichte van de gemiddelde consument. Dit komt omdat jongeren worden geclassificeerd als een risicogroep voor de autoverzekering en omdat jongeren vaak een eerste autoverzekering afsluiten en geen schadevrije jaren hebben. Omdat de autoverzekering premie voor jongeren bij verschillende autoverzekeraars hoger is dan voor de gemiddelde consument, zijn er ook hogere uitschieters in de premieverschillen tussen de autoverzekeraars zelf. De verschillen kunnen hoog oplopen tot wel 600 euro per jaar. Het premie verschil voor een autoverzekering 18 jarige kan nog hoger oplopen tot maar liefst 2000 euro meer per jaar.

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Vanwege de hoge premie voor jongeren voor de autoverzekering kan het lastig zijn om een goedkope autoverzekering jongeren te vinden. De beste manier om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in een goedkope autoverzekering voor jongeren is het vergelijken van de autoverzekering. Je kan kiezen uit drie verschillende dekkingen (WA, WA+ en allrisk) om te vergelijken. Houdt rekening dat doorgaans de premies voor jongeren hoger zijn dan voor mensen ouder dan 24 jaar.

Jongeren hebben weinig schadevrije jaren

Over de jaren dat je auto rijdt bouw je schadevrije jaren op. Met deze schadevrije jaren krijg je no-claim korting op de autoverzekering. De maximale korting heb je gemiddeld na 10 jaar opgebouwd. Per verzekeraar verschilt dit, vanwege de unieke bonus-malus ladders per verzekeraar. Het komt er op neer dat jongeren doorgaans geen of heel weinig schadevrije jaren hebben. Hierdoor krijgen ze weinig korting en betalen ze meer premie. Wij hebben uitgezocht welke autoverzekeraars goedkoop zijn wanneer je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Lees meer over goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren.

Goedkope autoverzekeraars voor jongeren

Via de autoverzekering vergelijker hebben wij in kaart gebracht welke autoverzekeraar voor de autoverzekering jongeren het goedkoopst is. De premie die iemand betaalt hangt af van de persoonlijke situatie. Zo is voor de premiehoogte ook van belang waar iemand woont. De onderstaande verzekeraars komen uit een vergelijking van iemand die in Den Haag woont, 0 schadevrije jaren heeft, een WA dekking aanvraagt en 19 jaar oud is. Dit voorbeeld is slechts ter illustratie, want voor iedereen is de premie verschillend!

  1. FBTO
  2. Centraal Beheer Achmea

Auto niet verzekeren op ouders naam!

Als je van plan bent om jouw autoverzekering af te sluiten op je ouders naam of je bent van plan om de autoverzekering voor jouw kind af te sluiten op jouw naam dan is dit niet toegestaan. Je moet de autoverzekeraar de regelmatig bestuurder van de auto opgeven. Als dit een jongere onder de 24 jaar is dan moet je deze persoon opgeven als regelmatig bestuurder. Als je dit niet doet pleeg je fraude. Lees meer over auto verzekeren op iemand anders naam.

Autoverzekering jongeren afsluiten

Direct op zoek naar een WA, WA+ of Allrisk autoverzekering voor jongeren? Begin met het vergelijken van de autoverzekering premies om zo de goedkoopste premies in beeld te krijgen. Sluit vervolgens de autoverzekering jongeren direct af.

Gerelateerde onderwerpen