Autoverzekering met no-claim beschermer

Een autoverzekering kan je afsluiten met diverse aanvullende dekkingen. Een van deze aanvullende dekkingen is de no claim beschermer. Met de no claim beschermer “bescherm” je jouw no claim korting die je op de autoverzekering krijgt. Zonder een no claim beschermer loop je het risico dat na een schadeclaim de autoverzekering premie stijgt. In dit artikel lees je welke autoverzekering een no claim beschermer heeft en een uitleg over de no claim beschermer met de voordelen en nadelen.

Betekenis no claim beschermer

De betekenis van een no claim beschermer is dat deze aanvullende dekking jouw premie van de autoverzekering beschermt. Het voorkomt een stijging van de premie na het claimen van een schade. Meestal geldt de bescherming voor maximaal één schade per jaar.

Welke autoverzekering heeft no claim beschermer?

De aanvullende dekking no claim beschermer is bij diverse autoverzekeraars beschikbaar om af te sluiten. Hieronder een overzicht van een aantal autoverzekeraars waar de no claim beschermer wel en niet af te sluiten is. Daarnaast zie je hieronder de kosten no claim beschermer per maand.

AutoverzekeraarNo-claim beschermer beschikbaar?Extra kosten per maand
Centraal BeheerNee niet meern.v.t.
FBTOJa5,94
HEMAJa€14,55
AEGON (alleen bij Allrisk Compleet of Royaal)Ja€11,07-12,98
UnivéNeen.v.t.
OHRANeen.v.t.
Nationale NederlandenNeen.v.t.
InSharedNeen.v.t.
ABN AMRONeen.v.t.

Voordelen no claim beschermer

  • Bij één ongeluk of schade blijf je dezelfde premie houden

Nadelen no claim beschermer

  • Bij het overstappen naar een andere verzekeraar krijg je minder no claimkorting.

Wanneer je schade claimt bij je verzekeraar, verlies je altijd schadevrije jaren. Met de no claim beschermer bescherm je eenmalig je opgebouwde korting, maar bescherm je niet de schadevrije jaren. In deze jaren zal je altijd zakken na een schade. Schadevrije jaren worden bijgehouden in Roy data.

Hoe werkt no claim beschermer en schadevrije jaren?

Schadevrije jaren zijn heel belangrijk voor de premie van de autoverzekering. Op basis van de schadevrije jaren wordt jouw no-claim korting bepaald. Deze korting kan flink oplopen tot wel tientallen euro’s per maand. De schadevrije jaren worden apart bijgehouden door verzekeraars in een centrale database (Roy data). Als je een schade claimt door jouw eigen schuld (en vandalisme) dan val je altijd vijf schadevrije jaren terug. De autoverzekeraar zal altijd een schade door jouw eigen schuld registreren. Door deze registratie val je vijf jaren terug in schadevrije jaren. Dit proces is met een no-claim beschermer niet te voorkomen. Een no claim beschermer beschermt nooit jouw schadevrije jaren. Alleen de korting die jij ontving wordt “beschermd”. Je ontvangt na een schade bij dezelfde verzekeraar nog steeds dezelfde korting, maar in de database zijn jouw schadevrije jaren minder. Dit heeft gevolgen wanneer jij wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Deze kijkt namelijk naar de geregistreerde schadevrije jaren in de database om jouw no-claim korting te bepalen. Hierdoor wordt de no-claim beschermer soms gezien als een trucje van verzekeraars om klanten binden en vast te houden. Het is namelijk onaantrekkelijker voor verzekerden om over te stappen na een schadeclaim.

No claim beschermer wel of niet doen

Wel of geen no claim beschermer? Deze keuze hangt af van hoe trouw je bent aan de autoverzekeraar. Stap jij regelmatig over? Dan is een no claim beschermer niet aan te raden. Als je namelijk een schade hebt geclaimd dan wordt een overstap in de toekomst moeilijker. Ben je trouw aan je verzekeraar? Dan is een no claim beschermer een prima optie om af te sluiten. Hou wel rekening mee dat een overstap lastiger wordt.

Centraal beheer autoverzekering no claim beschermer (niet meer mogelijk)

Let op er is geen no-claim beschermer meer mogelijk bij Centraal Beheer! Met de no claim beschermer bij Centraal Beheer kon je voorkomen dat je no-claimkorting verloor. Dit beschermen is dus niet meer mogelijk bij Centraal Beheer. Toch wel benieuwd naar de autoverzekering van Centraal Beheer?

FBTO autoverzekering no claim beschermer

Met de extra optie no claim beschermer kan je bij FBTO de korting beschermen. Deze optie is mogelijk voor de WA verzekering, WA plus verzekering en WA Casco verzekering. De schadevrije jaren worden wel aangepast na een schade.

No claim beschermer HEMA

Bij de HEMA kan je jaarlijks één schade claimen zonder dat de premie stijgt. Je voorkomt daarmee dat de opgebouwde no claim korting als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je behoudt dezelfde korting en blijft dezelfde maandpremie betalen. Schadevrije jaren worden wel aangepast na een schade.

InShared autoverzekering no claim beschermer

Bij InShared is het momenteel niet mogelijk een beschermer af te sluiten bij de autoverzekering.

No claim beschermer Ditzo

Deze verzekeraar bestaat niet meer.

No claim beschermer Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden is het momenteel niet mogelijk om een beschermer af te sluiten.

Autoverzekering no-claim beschermer vergelijken

Wil je weten bij welke verzekeraar je het beste uit bent qua premie? Begin dan met de autoverzekering vergelijken. In de vergelijker zitten de autoverzekeraars opgenomen waar je ook een no-claim beschermer kan afsluiten. Dit zijn ze niet allemaal, maar een aantal zoals FBTO en HEMA. Begin met autoverzekering vergelijken.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Lees ook eens over de volgende gerelateerde onderwerpen