Autoverzekering met pechhulp

Onderweg met de auto en komt u met pech te zitten? Dan is een dekking voor pechhulp erg handig. U kunt een autoverzekering afsluiten met pechhulp. U kunt dit bij uw autoverzekering nemen vaak middels een aanvullende dekking of module.

Pechhulp voor onderweg

Veel mensen zullen denken aan de ANWB wegenwacht bij pech onderweg. Naast deze grote aanbieder voor pech onderweg zijn er ook steeds meer autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen die bij de autoverzekering pechhulp bieden als een aanvullende optie of module. De autoverzekering met pechhulp is praktisch en brengt u niet voor verassingen te staan als u met pech onderweg komt te zitten. Denkt u er ook aan als u geen pechhulp bij de autoverzekering heeft en toch ooit gebruik moet maken van dergelijke diensten, dan kan dit behoorlijk in de kosten oplopen.

Autoverzekeringen met pechhulp

Verschillende autoverzekeraars bieden een module voor pechhulp aan. De modules verschillen voor alleen binnenland, alleen buitenland of binnen-en buitenland. De dekkingsvoorwaarden voor de pechhulp kunnen verschillen per autoverzekeraar. Over het algemeen gelden de volgende zaken voor alle verzekeraars hieronder genoemd:

  1. Pechhulp in Nederland is overal in Nederland (ook eigen woonplaats)
  2. Pechhulpdekking is op basis van kenteken
  3. Pechhulpdekking komt inclusief vervangend vervoer. Het aantal dagen vervangend vervoer verschilt per autoverzekering.

Houdt u rekening dat de dekkingsvoorwaarden wel kunnen verschillen per verzekeraar. Zo kunt u bij sommige verzekeraars maar een X aantal keren per jaar aanspraak maken op de pechhulp service.

Losse pechhulpverzekering

U kunt ook een losse pechhulpverzekering nemen die niet gekoppeld is aan uw autoverzekering. U kunt bijvoorbeeld een los contract nemen bij de ANWB, Allianz, Blij dat ik Rij en Routemobiel.

Pechhulp on demand

U kunt ook pechhulp on demand nemen. Hierbij heeft u geen lidmaatschap of abonnement. U schakelt de pechhulp via een app in. U betaalt alleen bij pech. Deze dienst heeft geen vervangend vervoer, hotelovernachting of stallingskosten. Dit wordt vaak wel gedekt bij de losse pechhulpverzekering of autoverzekering met pechhulp. Pechhulp on demand wordt aangeboden door Allsecur en Roadguard.

Pechhulp in het buitenland

De meeste pechhulpverzekeringen bieden de keuze om te kiezen voor hulp alleen in Nederland of pechhulp Europa. Er zijn verzekeraars die wereldwijde dekking aanbieden. Als u alleen pechhulp wilt als u in het buitenland op vakantie bent dan kunt u dit vaak ook verzekeren via de reisverzekering. U bent dan alleen verzekerd voor pechhulp in het buitenland.

Gerelateerde artikelen