Autoverzekering overzetten

Als je een nieuwe auto hebt gekocht dan moet je de autoverzekering overzetten op de nieuwe auto. Dit kan gemakkelijk door een wijziging door te geven aan de autoverzekeraar. Echter is het de vraag of het overzetten van de autoverzekering wel zo verstandig is wanneer je een nieuwe of andere auto hebt. Mogelijk is het overzetten van de autoverzekering niet aan te raden en is het afsluiten van een nieuwe autoverzekering een betere optie.

Nieuwe of andere auto en autoverzekering omzetten

Je zit al een tijd bij dezelfde autoverzekeraar en je bent tevreden. Je hebt de auto verkocht en een nieuwe auto gekocht. In zo’n geval kan je de autoverzekering overzetten op het kenteken van de nieuwe auto. Dit kan door een wijziging door te geven aan de autoverzekeraar. Deze zal jouw autoverzekering op het nieuwe kenteken zetten. Wanneer je dit doet moet je rekening houden met een mogelijk hogere premie (lagere premie kan ook – afhankelijk van het soort auto). De autoverzekeraar zal door de nieuwe auto opnieuw jouw premie berekenen. Als de nieuwe auto zwaarder, duurder of nieuwer is dan is de kans groot dat de autoverzekering voor de nieuwe auto duurder wordt.

Premie autoverzekering kan hoger worden na overzetten

De premie voor de autoverzekering kan hoger uitvallen na het omzetten. In sommige gevallen is het niet aan te raden om de autoverzekering om te zetten. Bij verkoop van de oude auto mag je namelijk direct de bestaande autoverzekering opzeggen. Bij verkoop van de auto moet je een vrijwaringsbewijs ontvangen (n.a.v. het overschrijven van het kenteken). Met dit vrijwaringsbewijs kan jij naar de autoverzekeraar en de autoverzekering opzeggen. Het maakt daarbij niet uit of je nog in een jaarcontract zit voor deze verzekering. De autoverzekering is namelijk gekoppeld aan de auto. Als er geen auto meer is dan valt er ook niets meer te verzekeren.

Nieuwe auto gekocht? Nieuwe autoverzekering regelen

Als je vervolgens een nieuwe auto hebt gekocht dan is het mogelijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Het is altijd raadzaam om te kijken welke autoverzekering voor het nieuwe type auto het beste is. Daarbij kan je onder andere kijken naar de beste prijs. Een tip is om een prijsvergelijk autoverzekering uit te voeren om snel een volledig overzicht te krijgen van verschillende verzekeraars.

allianz direct logo nieuw

Bereken Allianz Direct autoverzekering

  • €0,- eigen risico
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

ca. €28,00 p/m

Wat nu te doen bij een nieuwe auto en de autoverzekering?

Als je een nieuwe auto hebt gekocht of gaat kopen doe dan het volgende:

  1. Bereken dan eerst de premie bij je huidige (oude) autoverzekeraar alsmede bij andere autoverzekeraars. Kijk of jouw huidige verzekeraar nog steeds de beste keuze is.
  2. Is jouw huidige autoverzekeraar nog steeds de beste keuze? Dan kan je het kenteken overzetten bij de huidige verzekeraar. Een wijziging doorgeven kan meestal telefonisch, via een digitale “mijn” omgeving of via de e-mail.
  3. Is jouw huidige autoverzekeraar bij de nieuwe auto niet meer de beste keuze? Zeg dan de huidige autoverzekering op door een vrijwaringsbewijs aan te tonen en sluit een nieuwe autoverzekering af bij de andere partij.

Gerelateerde onderwerpen