Autoverzekering per jaar betalen

De autoverzekering per jaar betalen wat zijn de voordelen en de mogelijkheden? De autoverzekering premie betaal je meestal vooruit. Als je maandelijks de autoverzekering betaalt dan betaal je aan het begin van de maand de premie over die maand. Nu is het betalen van de autoverzekering per maand vaak de norm, maar wist je dat het ook mogelijk is om de autoverzekering per jaar te betalen? Net als bij de zorgverzekering is het bij de autoverzekering mogelijk om direct de jaarpremie vooruit te voldoen. Wat is nu het voordeel van de jaarpremie direct te voldoen? Het belangrijkste voordeel is een korting op de premie.

Geen maandelijkse afschrijving

Als eerst is het (mentaal) een fijn gevoel dat er geen maandelijkse afschrijving van de rekening plaatsvind voor de autoverzekering. Het is mogelijk om jaarlijks vooruit te betalen voor de verschillende autoverzekeringen, zoals de WA, WA beperkt casco en allrisk autoverzekering.

Korting bij jaarlijkse betaling

Er zijn veel autoverzekeraars die je een korting geven wanneer je de premie jaarlijks betaalt. Deze korting zit tussen de 3 tot 10%. Na het afsluiten van de autoverzekering is het verstandig om de autoverzekeraar te bellen en aan te geven dat je de autoverzekering jaarlijks wilt betalen. Vaak is het ook mogelijk om tijdens het afsluiten de premie per jaar weer te geven.

Nadeel bij jaarlijkse betaling

Het enige vervelende bij een jaarlijkse betaling van de autoverzekering is dat je een relatief groot bedrag moet hebben. Bij een premie van €40 per maand moet je al snel €480 per jaar betalen. Een bedrag van €480 is veel geld. Het is niet voor iedereen weggelegd om de premie voor een jaar vooruit te betalen.

Premie vooruitbetaald en autoverzekering opzeggen

Wanneer je de autoverzekering premie vooruit hebt betaald en je zegt vroegtijdig de autoverzekering op dan heb je recht op teruggave van de vooruitbetaalde premie. Let wel op dat mogelijke korting verrekend wordt omdat je niet een volledig jaar de verzekering gebruikt. Wist je dat veel autoverzekeringen dagelijks opzegbaar zijn?

Goedkope autoverzekering vinden

Een autoverzekering verschilt per persoon. Om de goedkoopste autoverzekering te vinden moet je goed zoeken. Wij hebben uitgezocht welke autoverzekering het goedkoopst is zonder schadevrije jaren. Kijk hier naar de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren. Heb je liever geen eigen risico en wil je een goedkope autoverzekering? Check dan hier de goedkope autoverzekering zonder eigen risico.

Gerelateerde onderwerpen