Autoverzekering studenten

Als student heb je doorgaans een laag inkomen. Als student ben je vaak fulltime aan het studeren. Sommige studenten hebben een bijbaan om alle kostenposten te betalen. Als student loop je tegen diverse kostenposten aan, zoals de huur, collegegeld, zorgverzekering en boodschappen. Als daar nog een autoverzekering bijkomt dan wordt het erg krap voor de student. Daarom is besparen op de autoverzekering voor studenten belangrijk.

Een autoverzekering is binnen Nederland en de andere landen van de EU verplicht. De minimale vorm welke je nodig hebt is een WA-autoverzekering. Deze verzekering dekt schade veroorzaakt bij andere mensen. Doorgaans zijn studenten jongeren die vallen binnen de leeftijd van 18-24. Juist deze beginnende bestuurders betalen in verhouding een hogere premie dan oudere mensen.

Hogere premie voor studenten autoverzekering

De autoverzekeraar rekent een opslag op de premie als je nog niet ouder bent dan 24. Dit doen ze omdat jongeren vaker schade rijden dan meer ervaren bestuurders. Het risico voor de verzekeraar dat ze ooit een schade moeten uitkeren is hoger onder jongeren. Studenten zijn vaak jonger dan 24 en vallen daarom vaak binnen de risicogroep autoverzekering. Doordat je als student een opslag op de autoverzekeringspremie moet betalen is het belangrijk om te kijken of de autoverzekering goedkoper kan. Voor een goedkope autoverzekering student is het van belang om te beginnen met vergelijken.

Een goede tip is kijken voor een autoverzekering bij Roxo. Dit is een autoverzekering af te sluiten bij Independer en richt zich ook op jongeren.

Dekking autoverzekering studenten

Als je als student de auto wilt verzekeren dan moet je kiezen welke dekking je wilt. Afhankelijk van het type auto dat je bezit kies je de dekking. Zo heb je de WA-dekking, WA plus dekking en de Allrisk dekking. WA plus wordt ook wel eens WA beperkt casco genoemd. Allrisk wordt ook wel eens WA volledig casco genoemd. De WA dekking dekt alleen schade aan anderen door u veroorzaakt. De andere varianten dekken ook schades aan uw eigen wagen. De meest voorkomende autoverzekering voor studenten is de WA-verzekering. Dit komt doordat studenten meestal een auto kopen met een lage dagwaarde.

Autoverzekering studenten vergelijken

Als student kan je al honderden euro’s per jaar besparen op de autoverzekering studenten. Je kunt snel en gemakkelijk alle verzekeraars vergelijken en op een rij zetten. Om te vergelijken moet je een aantal gegevens over jezelf invullen. Denk hierbij aan leeftijd, schadevrije jaren, kenteken en kilometers per jaar. Ook moet je de dekking kiezen die je nodig hebt. Op basis van deze informatie berekent de vergelijker de goedkoopste autoverzekering voor studenten. Vervolgens kan je de autoverzekering afsluiten.

Gerelateerde artikelen