Autoverzekering voor 18-jarigen

Als je 18 jaar bent dan moet je ongeveer drie keer zoveel betalen voor een autoverzekering dan een oudere bestuurder. Dat komt doordat 18-jarige bestuurders een groter risico hebben om schade te veroorzaken. Als jonge bestuurder is het belangrijk om goed rond te kijken naar verschillende autoverzekeringen, want de premies kunnen sterk variëren tussen verzekeraars. Soms kunnen jongens en meisjes van 18 jaar wel tot 2000 euro per jaar besparen op hun autoverzekering. Het is dus de moeite waard om als tiener goedkope autoverzekeringen te onderzoeken.

Een goedkope autoverzekering voor 18-jarigen kun je mogelijk vinden bij FBTO of Centraal Beheer. De premie hangt af van verschillende factorenn, zoals je woonplaats, het soort auto dat je hebt, hoeveel kilometers je per jaar rijdt en het type dekking dat je kiest. Daarom kan een andere verzekering voor jou specifiek goedkoper zijn.

Tips voor de goedkoopste autoverzekering voor 18 jarige

  • Vergelijk autoverzekeringen om de beste prijs te vinden. Dit kan snel en gemakkelijk binnen 2 minuten.
  • Let op dat je tussen de 18 en 24 jaar relatief meer premie betaalt dan iemand die ouder is dan 24 jaar.
  • Kijk goed naar het type dekking dat je kiest, want dit kan ook invloed hebben op de premie. Lees over welke autoverzekeringen je kan kiezen.
  • Ook als je waarschijnlijk nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, is het slim om te kijken naar een goedkope verzekering zonder schadevrije jaren.

Let op bij een autoverzekering op naam van ouders

Het is geen goed idee om de autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten. De verzekeraar wil namelijk weten wie de regelmatige bestuurder van de auto is. en deze persoon moet de verzekering afsluiten of zijn of haar naam moet door worden gegeven. Als je ouders een verzekering afsluiten, maar jij rijdt het meest in de auto zonder als regelmatige bestuurder te worden opgegeven dan kan dit problemen veroorzaken. Het kan zelfs leiden tot uitsluiting van de verzekering en je kunt dan nooit verzekerd zijn geweest.

Bovendien bouw je geen schadevrije jaren op als de autoverzekering op naam van je ouders staat. Dit kan later invloed hebben op de korting die je krijgt bij een eigen verzekering. Je begint dan op 0 schadevrije jaren. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst wanneer je wel de autoverzekering op eigen naam zet je begint op 0 schadevrije jaren.

Prijs autoverzekering 18 jaar

De prijs van de autoverzekering hangt af van de leeftijd. Een 18 jarige betaalt doorgaans meer dan bijvoorbeeld een 30 jarige. Echter ook 19 jarige, 20 jarige, 21 jarige, 22 jarige, 23 jarige en 24 jarige bestuurders betalen vergeleken met oudere bestuurders meer premie. Al deze leeftijden zitten in een verhoogd risicoprofiel en betalen dus relatief meer premie. Ook voor mensen van 19 jaar, 20 jaar, 21 jaar, 22 jaar, 23 jaar en 24 jaar is het aan te raden om goed rond te kijken en te starten met autoverzekeringen te vergelijken. Omdat iemand van 18 jaar naar alle waarschijnlijkheid geen schadevrije jaren heeft is het ook verstandig om te kijken naar een verzekering die goedkoop is ook al heb je geen schadevrije jaren. Bekijk de goedkoopste autoverzekering met geen schadevrije jaren.

Autoverzekering vanaf 17 jaar

Als je 17 jaar bent, kun je bij sommige verzekeraars al een autoverzekering afsluiten, bijvoorbeeld bij de ANWB, Nationale-Nederlanden of Univé. Met het 2toDrive-experiment kun je al starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar en op je 17e je rijbewijs halen.

Autoverzekering voor elke leeftijd

Voor elke leeftijd is er een autoverzekering beschikbaar. Begin met het vergelijken van autoverzekeringen om een goede en betaalbare verzekering te vinden die bij jou past.

Lees ook eens over de volgende gerelateerde onderwerpen