Autoverzekering voor 18 jarige

Iemand van 18 betaalt ongeveer drie keer zoveel voor een autoverzekering dan een oudere bestuurder. 18 jarige bestuurders hebben een groter risico om schade te veroorzaken. Juist als jonge bestuurder is het van belang om goed rond te kijken naar verschillende autoverzekeringen omdat de premie erg hoog is en onderling tussen de autoverzekeraars kan verschillen. Zo kunnen jonge 18 jarige jongens en meisjes tot wel 2000 euro per jaar besparen op de autoverzekering. Zeker de moeite waard dus om goed goedkope autoverzekeringen uit te zoeken als tiener.

Goedkoopste autoverzekering 18 jarige

Een goedkope autoverzekering vinden begint met het vergelijken van de autoverzekering. Vergelijken kan gemakkelijk en snel binnen 2 minuten. Bij het vergelijken wordt ook gekeken naar de leeftijd van de bestuurder. De premie wordt ook op basis van leeftijd aangepast. Zo kan je als 18 jarige direct zien welke premie bij jouw leeftijd past en waar je het goedkoopst uit bent. Let op dat vanaf 18 jaar tot en met 24 je relatief meer premie betaalt dan iemand ouder dan 24 jaar. Ook de keuze van de dekking is van belang. Lees meer over welke autoverzekeringen er zijn.

Autoverzekering 18 jarige op naam ouders

Een autoverzekering op de naam van de ouders scheelt enorm in de premie, maar geen goed idee. De verzekeraar wilt weten wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Op deze persoon zijn naam moet de autoverzekering worden afgesloten. Sluiten de ouders bijvoorbeeld een autoverzekering af, maar rijdt hun kind er effectief in (en wordt het kind niet opgegeven als regelmatig bestuurder)? Dan is dit niet toegestaan. Mocht de verzekeraar hier achterkomen dan kan je op een zwarte lijst geplaatst worden en ben je wellicht nooit verzekerd geweest. Dus niet doen! Lees meer over autoverzekering op naam ouders.

Prijs autoverzekering 18 jaar

De prijs van de autoverzekering hangt af van de leeftijd. Een 18 jarige betaalt doorgaans meer dan een 30 jarige. Echter ook 19 jarige, 20 jarige, 21 jarige, 22 jarige, 23 jarige en 24 jarige bestuurders betalen vergeleken met oudere bestuurders meer premie. Al deze leeftijden zitten in een verhoogd risicoprofiel en betalen dus relatief meer premie. Ook voor mensen van 20 jaar, 21 jaar, 22 jaar, 23 jaar en 24 jaar is het aan te raden om goed rond te kijken en te starten met autoverzekeringen te vergelijken. Omdat iemand van 18 jaar naar alle waarschijnlijkheid geen schadevrije jaren heeft is het ook verstandig om te kijken naar een verzekering die goedkoop is ook al heb je geen schadevrije jaren. Bekijk de goedkoopste autoverzekering met geen schadevrije jaren.

Autoverzekering vanaf 17 jaar

Met het experiment van 2toDrive is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar al te starten met rijlessen en vanaf 17 jaar een rijbewijs te halen. Bij ongeveer een kwart van de autoverzekering aanbieders kan je al een autoverzekering afsluiten als je 17 jaar bent. Voorbeelden zijn de ANWB, Nationale-Nederlanden en Univé.

Autoverzekering voor elke leeftijd

Voor elke leeftijd moet een autoverzekering beschikbaar zijn. Begin snel met het vergelijken van de autoverzekering om snel een goedkope en kwalitatief goede autoverzekering te vinden.

Lees ook eens over de volgende gerelateerde onderwerpen