Autoverzekering vrouwen

Vrouwen rijden statistisch gezien minder vaak schade dan mannen. De verwachting is dan dat vrouwen daardoor ook minder premie betalen. Dit is niet het geval. Autoverzekeringen mogen niet discrimineren naar geslacht. Ook speciale autoverzekeringen met een vrouwenkorting is niet gebruikelijk. Voorheen waren er wel autoverzekeringen die zich focuste op vrouwen. Een voorbeeld van een vrouwvriendelijke autoverzekering was die van autoverzekeraar Onna-Onna. Deze verzekeraar focuste zich op vrouwen door bijvoorbeeld de tas laten mee te verzekeren voor als die gestolen zou worden uit de auto. Onna-Onna is verleden tijd en per heden zijn er geen autoverzekeringen die zich specifiek op vrouwen richten.

Op zoek naar een autoverzekering? Check eens de premie bij Centraal Beheer.

Centraal Beheer autoverzekering

  • Bij CB krijg je dezelfde korting als bij de eerste auto
  • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Goedkope autoverzekering voor vrouwen

Een echte autoverzekering speciaal voor vrouwen bestaat dus niet. Een goede en goedkope autoverzekering voor vrouwen (en mannen) is echter wel gemakkelijk te vinden door de autoverzekering te vergelijken. Ook autoverzekeringen voor mannen zijn gemakkelijk te vinden op deze manier. Wanneer u begint met vergelijken heeft u de volgende gegevens nodig: kenteken, geboortedatum, postcode, huisnummer en schadevrije jaren. Daarnaast moet u weten welke autoverzekering dekking u wilt voor de goedkope autoverzekering. Het verschil in premie per dekking maakt niet uit of u nu een man of vrouw bent. Deze betalen in de regel evenveel premie voor dezelfde dekking (mits dezelfde kenmerken, zoals woonplaats, leeftijd, etc.). Dus is de autoverzekering voor vrouwen goedkoper ten opzichte van mannen? Nee de autoverzekering is even duur.

Vrouwen autoverzekering dekkingen

U kunt als vrouw (en als man) kiezen tussen drie verschillende dekkingen.

Afhankelijk van uw eigen rijstijl, auto en wensen maakt u een keuze voor een dekking. Over het algemeen wordt voor nieuwe auto’s (0-5) een allrisk dekking gekozen. Voor iets oudere auto’s kiest men voor een allrisk beperkt casco dekking (6-10 jaar). Auto’s ouder dan 10 jaar worden vaak alleen WA verzekerd. Afhankelijk welke auto u wilt verzekeren met uw vrouwen verzekering kiest u de dekking.

Voorbeelden van autoverzekeraars voor vrouwen

U kunt als vrouw bij gewoon elke autoverzekeraar terecht. Hieronder een aantal voorbeelden van autoverzekeraars met de dekking voor de WA verzekering:

  • Univé (WA premie van ongeveer 12,50 per maand)
  • FBTO (WA premie van ongeveer 13,- per maand)
  • Centraal Beheer Achmea (WA premie van ongeveer 13,65 per maand)
  • a.s.r. (WA premie van ongeveer 14,45 per maand)
  • InShared (WA premie van ongeveer 15,33 per maand)
  • HEMA (WA premie van ongeveer 14,30 per maand)
  • ANWB (WA premie van ongeveer 15,65 per maand)

Let op dat de bovenstaande premies ter indicatie zijn. Voor uw persoonlijke situatie kan een geheel andere premie gelden! Zo kan de Ditzo autoverzekering voor de ene vrouw duurder zijn dan voor de andere vrouw. Dit hangt af van onder andere de woonplaats, schadevrije jaren en leeftijd.

Autoverzekering vrouwen afsluiten

Als u na het vergelijken een goede autoverzekering heeft gevonden dan kunt u deze direct afsluiten bij de verzekeraar. Vaak is het mogelijk om direct uw vrouwen autoverzekering af te sluiten op de website van de autoverzekeraar. Dit is doorgaans ook gewoon mogelijk in het weekend. Als u de autoverzekering gaat afsluiten dan moet wel de auto al op uw naam geschreven zijn. U heeft de meldcode nodig voor het afsluiten van de autoverzekering.

Aanvullende dekking autoverzekering vrouwen

U kunt uw autoverzekering aanvullen met diverse dekkingen voor de autoverzekering. De aanvullende dekkingen zijn voor mannen en vrouwen. Zo kunt u kiezen uit de schade inzittenden verzekering, verkeersrechtsbijstand of pechhulp. Doorgaans is het aan te bevelen om sowieso de rechtsbijstand verzekering mee te nemen in de keuze voor uw autoverzekering, want een juridisch geschil kan nogal in de kosten lopen. Zo bent u altijd goed gedekt met uw vrouwen autoverzekering.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen