Bedenktijd autoverzekering

Niet goed de kleine lettertjes gelezen? Was die aanbieding achteraf toch te mooi om waar te zijn? Wellicht heb je een te overhaaste beslissing genomen. Geen ramp.

Wettelijke bedenktijd van 14 dagen

Als je een autoverzekering afsluit heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Deze tijd bestaat om jou als consument te beschermen. Dit is een wettelijke bedenktijd. Als je wilt afzien van jouw afgesloten autoverzekering dan kan je deze zonder reden opzeggen binnen deze tijd.

Autoverzekering opzeggen met terugwerkende kracht

Opzeggen werkt met terugwerkende kracht. Stel je voor dat je op 1 juni een verzekering hebt afgesloten. Op 11 juni zie je af van deze autoverzekering. Je kan de verzekering opzeggen zonder kosten te maken vanaf 1 juni. Dit betekent wanneer je opzegt dat je nooit verzekerd bent geweest bij deze verzekeraar. Houd er rekening mee dat wanneer je opzegt, dat je wel ergens anders verzekerd bent, want een onverzekerd voertuig kan voor problemen zorgen. Een auto niet verzekerd kan zorgen voor problemen.

Op zoek naar een andere autoverzekering?

Als je opzegt heb je een nieuwe autoverzekering nodig (tenzij de auto is verkocht of gesloopt). Als je op zoek bent naar een autoverzekering raden wij je aan om even gebruik te maken van een vergelijker. Wellicht dat je hier een interessante verzekering kan vinden om af te sluiten. En anders heb je wederom 14 dagen wettelijke bedenktijd! Begin met het vergelijken van uw autoverzekering.


Iets anders weten?

Begrippen
Allrisk
APK
Assurantiebelasting
Basispremie
Bedenktijd
Beperkt casco
Bonus-malus ladder
BPM
Contracttermijn
Contractvervaldatum
Dagwaarde
Eigen risico
Europees Schadeformulier
Gewicht
Groene kaart
Hoofdbestuurder
Kilometrage
Massa ledig voertuig
Meldcode auto
Molest-schade
Nieuwwaarde
No blame no claim
No-claim korting
Oldtimer
Oorspronkelijke cataloguswaarde
Opzegtermijn
RDW
Rechtsbijstand autoverzekering
Regelmatig bestuurder
Restwaarde
Roy Data
Royementsverklaring
Sistercar clausule
Total loss
Trede
Volledige casco
Voorlopige dekking
Vrijwaring
Vrijwaringsbewijs
Waarborgsom
Waarborgfonds Motorverkeer
Wettelijke aansprakelijkheid