Beperkt casco autoverzekering

Beperkt casco is het type verzekering wat tussen de WA verzekering en de WA Volledig Casco (allrisk) zit. Het wordt ook wel in de volksmond WA+ (WA plus verzekering), WA-extra verzekering of WA mini Casco verzekering genoemd. We spreken met beperkt casco van een WA beperkt cascoverzekering.

Beperkt casco dekking

De beperkt casco verzekering is een tussenvariant van de WA verzekering en Allrisk verzekering. Het houdt in dat de dekkingen anders zijn dan deze verzekeringen. De dekking voor de beperkt casco verzekering is als volgt:

  • Schade aan derden
  • Schade aan de eigen auto door specifieke gebeurtenissen zoals: storm schade, botsing met dieren, ruitbreuk, diefstal, joy riding, inbraak, brand en bliksem.

Nu kunnen er wat verschillen zitten per verzekeraar in de definitie die zij hanteren voor hun beperkt casco autoverzekering, maar in grote lijnen komen de dekkingen overeen. In de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar wordt vermeld wat er precies wordt gedekt met een beperk casco autoverzekering. Het is aan te raden om dit te raadplegen vanwege de verschillen in de dekkingen.

Voor welke auto is de beperkt casco autoverzekering geschikt?

Het is aan te raden om te kiezen voor een beperkt casco autoverzekering voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Auto’s ouder dan 10 jaar zijn vaak niet de moeite waard om WA beperkt casco te verzekeren. Dit is omdat de dagwaarde van auto’s ouder dan 10 jaar niet hoog is. Als u twijfelt of u moet kiezen voor een beperkt casco verzekering, dan is het aan te raden om even uit te zoeken wat de dagwaarde is van de auto die u gaat verzekeren. Kijk hier voor het berekenen van de dagwaarde bij de ANWB.

Op zoek naar een beperkt casco verzekering?

Bent u op zoek naar een beperkt casco dekking voor uw auto? Er zijn veel verzekeraars die dit type verzekering aanbieden. U kunt het beste de verschillende verzekeraars vergelijken met elkaar om zo de beste premie te krijgen.

Autoverzekering vergelijken


Iets anders weten?

Begrippen
Allrisk
APK
Assurantiebelasting
Basispremie
Bedenktijd
Beperkt casco
Bonus-malus ladder
BPM
Contracttermijn
Contractvervaldatum
Dagwaarde
Eigen risico
Europees Schadeformulier
Gewicht
Groene kaart
Hoofdbestuurder
Kilometrage
Massa ledig voertuig
Meldcode auto
Molest-schade
Nieuwwaarde
No blame, no claim
No-claim korting
Oldtimer
Oorspronkelijke cataloguswaarde
Opzegtermijn
RDW
Rechtsbijstand
Regelmatig bestuurder
Restwaarde
Roy Data
Royementsverklaring
Sistercar clausule
Total loss
Trede
Volledige casco
Voorlopige dekking
Vrijwaring
Vrijwaringsbewijs
Waarborgsom
Waarborgfonds Motorverkeer
Wettelijke aansprakelijkheid