Brandschade auto

Schade auto door brandschade wordt soms vergoedt door de autoverzekering. Of brandschade is verzekerd hangt af van de dekking van uw autoverzekering.

Brandschade auto dekking verzekering

Brandschade wordt gedekt met een WA beperkt casco verzekering of een WA volledig casco verzekering (allrisk dekking). Wanneer u alleen een WA verzekering heeft en u heeft brandschade opgelopen met uw auto, dan wordt deze schade niet vergoed.

Brandschade door vandalisme

Wanneer brandschade aan uw auto is ontstaan door vandalisme dan wordt deze schade alleen gedekt door een allrisk dekking. Wanneer u brandschade claimt door vandalisme dan heeft dit effect op uw schadevrije jaren. U zakt dus vijf schadevrije jaren na een claim van brandschade door vandalisme. Dit betekent dat u meer autoverzekering premie gaat betalen. U zakt geen schadevrije jaren wanneer de dader wordt gepakt en de brandschade op deze persoon kan worden verhaald.

Tips voor het claimen van brandschade

  • Wanneer u de schade aantreft maak dan direct foto’s van de situatie (van de omgeving en van de auto)
  • Indien het schade is veroorzaakt door vandalisme, doe direct aangifte bij de politie
  • Verzamel getuigen indien mogelijk. U kunt ook getuigen wellicht zoeken via social media.
  • Meldt de schade bij uw autoverzekeraar
  • Laat uw schade repareren bij het herstelnetwerk van de autoverzekeraar zodat u minder of geen eigen risico betaald

Auto compleet uitgebrand

Wanneer uw auto is uitgebrand dan kan deze waarschijnlijk niet meer hersteld worden. In dat geval is de auto total loss. Als u verzekerd bent voor brandschade dan krijgt u bij total loss of de aanschafwaarde of dagwaarde vergoedt. Dit is alleen bij een WA beperkt casco verzekering of WA volledig casco verzekering. Voor totaal uitgebrande auto’s veroorzaakt door vandalisme is er alleen een vergoeding voor degenen met een allrisk verzekering.

Autoverzekering met dekking brandschade

Als u op zoek bent naar een autoverzekering met een dekking voor brandschade dan moet u zoeken naar een allrisk dekking of een WA beperkt casco dekking. U kunt deze dekking bij de meeste autoverzekeraars krijgen. Om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende autoverzekeringen is het aan te raden om te starten met het vergelijken van de autoverzekering.

Gerelateerde artikelen en onderwerpen