Casco verzekerd

Wat betekent het als u casco verzekerd bent? Wat is de casco verzekering betekenis? Dit hangt er vanaf. Het woord casco staat voor de romp van een gebouw, schip of in dit geval van uw auto. U kunt dus uw auto casco verzekeren, maar wat houdt dit nu in?

Als u casco verzekerd wilt worden heeft u bij de meeste verzekeraars twee verschillende mogelijkheden. De mogelijkheden zijn als volgt:

Beperkt casco verzekerd

Wanneer u beperkt casco verzekerd bent houdt dit in dat er bepaalde vormen van schade aan uw auto gedekt zijn. Dit zijn bij de meeste verzekeraars de volgende schades: schade aan anderen, schade door brand, schade door explosie, schade door bliksem, diefstal, ruitbreuk, schade door botsing met dieren, schade door storm en schade door bijzondere natuuromstandigheden.

Volledig casco verzekerd

Wanneer u volledig casco verzekerd bent houdt dit in dat u voor bijna alle risico’s gedekt bent. Naast de schades genoemd bij de beperkt casco variant worden ook schades vergoed die u zelf heeft veroorzaakt, door bijvoorbeeld aanrijdingen, slippen of te water raken.

Wanneer moet ik kiezen om mijn auto casco te verzekeren?

De belangrijkste vraag is: Wat is de dagwaarde van mijn auto? Op basis hiervan kunt u een verstandige keuze maken op welke wijze u de auto wilt verzekeren. Immers keert de verzekeraar vaak de dagwaarde van de auto uit bij eventuele total loss. Sommige verzekeraars wijken hier van af en vergoeden de aanschafwaarde als total loss plaatsvindt binnen een X aantal jaren. U kunt op basis van de dagwaarde van uw auto bepalen of het financieel interessant is om uw auto casco te verzekeren. Als u benieuwd bent naar de dagwaarde van uw auto dan kunt u deze hier berekenen.

Casco verzekeringen berekenen en vergelijken

Als u wilt weten wat uw premie is voor de verschillende casco autoverzekeringen. Vergelijk dan via de vergelijker de verschillende autoverzekering premies. U kunt hierna gelijk door naar een verzekeraar en de individuele voorwaarden en acties te bekijken. U kunt dan bepalen of het interessant is wanneer uw auto casco verzekerd is! Vergelijk casco autoverzekeringen.

Gerelateerde artikelen