Contractvervaldatum

De contractvervaldatum is het einde van de contracttermijn van jouw autoverzekering. Op de contractvervaldatum mag de verzekeraar de premie verhogen en de polisvoorwaarden wijzigen. Ze moeten van deze veranderingen je wel tijdig op de hoogte brengen.

Nadert jouw autoverzekering de contractvervaldatum? Kijk eens bij een nieuwe autoverzekeraar bijvoorbeeld InShared of FBTO voor een mogelijk goedkopere premie!

De contractvervaldatum is in principe het einde van jouw autoverzekering contract. Bij de meeste autoverzekeringen wordt het contract automatisch verlengd. Meestal met een jaar. Dit betekent niet dat je na deze verlening gelijk weer een jaar vast zit aan de autoverzekering. Volgens de wet mag je na dit jaar opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Vroeger was een stilzwijgende verlenging wel geldig voor een jaar, maar dit is dus veranderd.

In sommige gevallen is er geen contractvervaldatum

Bij bepaalde verzekeraars kan je een autoverzekering afsluiten die dagelijks opzegbaar is. Bij deze autoverzekeraars heb je mogelijk geen contractvervaldatum. Je kan immers bij deze autoverzekeraars dagelijks de autoverzekering opzeggen.

Is uw contractvervaldatum aangebroken?

Dan is het wellicht tijd om te kijken voor een nieuwe autoverzekering. Het kan lonen om over te stappen van autoverzekering. Je kan vaak jouw schadevrije jaren meenemen naar een andere verzekeraar. Informeer over deze mogelijkheden bij de verzekeraar. Begin als eerst met vergelijken!


Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Belangrijke polisvoorwaarden bij de autoverzekering