Dure auto verzekeren

U heeft een dure (exclusieve) auto of sportwagen gekocht en wilt hiervoor een autoverzekering afsluiten. Een dure wagen wilt u waarschijnlijk goed verzekeren. Vaak zijn verzekeringen voor dure auto’s ook relatief duur. In veel gevallen komt u bij de meeste verzekeraars niet in aanmerking voor een “normale” autoverzekering. Veel verzekeraars hanteren een maximum bedrag van de nieuwwaarde die een auto mag hebben voordat ze u accepteren voor de verzekering. Verzekeraars waar u een dure auto kunt verzekeren zijn: Centraal Beheer Achmea, Univé en Verzekeruzelf.

Wat is volgens de verzekering een dure auto?

Voor ieder is de term “duur” anders. Voor de verzekering is er wel een richtbedrag voor een dure auto. Over het algemeen is een auto duur wanneer de cataloguswaarde meer is dan EUR 70.000 – 80.000. Een nieuwe Bentley, Lexus, Ferrari, Porsche, Tesla, Maserati, Jaguar, Mercedes-Benz of BMW komen al snel boven deze cataloguswaarde. De meeste verzekeraars sluiten geen autoverzekering af voor een auto waarvan de nieuwprijs boven de EUR 70.000 – 80.000 ligt.

Een reguliere autoverzekeraar zit over het algemeen niet te wachten om een dure auto te verzekeren. Hoe duurder de auto is hoe hoger het risico is voor de autoverzekeraar. Bij een schade is de kostenpost voor de verzekeraar vaak erg hoog. Daarnaast zijn dure auto’s in trek bij criminelen. Wanneer een dure wagen wordt gestolen dan is dit voor de verzekeraar een flinke strop. Voor het verzekeren van een dure auto zal de verzekeraar aanvullende eisen stellen, zoals eigen aan het beveiligingssysteem.

Waar wel een dure exclusieve auto verzekeren?

Wij hebben even uitgezocht waar u een verzekering dure auto kunt vinden. U kunt bij deze autoverzekeraars terecht voor uw Porsche verzekering, BMW verzekering, Audi verzekering en voor alle andere dure merken. Een verzekering dure voor uw dure wagen kunt u afsluiten bij de volgende aanbieders:

Gerelateerde onderwerpen