Autoverzekering eerste auto

Een eerste auto gekocht en daarom een eerste autoverzekering afsluiten? U moet verplicht een autoverzekering afsluiten voor uw eerste auto. De minimale dekking die u moet kiezen is de WA autoverzekering.

Schadevrije jaren eerste autoverzekering

Als u nog nooit eerder een autoverzekering heeft gehad dan heeft u waarschijnlijk geen schadevrije jaren. Als u geen schadevrije jaren heeft dan betaalt u meer premie voor de autoverzekering. Wanneer u ook binnen 18-24 jaar oud bent dan valt u in een risicogroep en betaalt u ook meer premie. De jongeren autoverzekering is daarom ook vaak duurder. De eerste autoverzekering is vaak duur. Het is daarom aan te raden om deze te vergelijken voor de goedkoopste premie.

Goedkope eerste autoverzekering

Een eerste autoverzekering is vaak duur. Dit komt door de lage schadevrije jaren of omdat u wellicht in een risicogroep valt. Desalniettemin kunt u wel acties ondernemen om ervoor te zorgen dat u een goedkope eerste autoverzekering kunt afsluiten. Zo kunt u denken aan de volgende tips:

Omdat een eerste auto verzekeren vaak duur is omdat u nog geen schadevrije jaren heeft hebben wij uitgezocht welke autoverzekering goedkoop is zonder schadevrije jaren.

Eerste autoverzekering dekkingen

Afhankelijk van de waarde en leeftijd van de auto kunt u een dekking kiezen voor uw eerste autoverzekering. De meest uitgebreide dekking is de WA volledig casco verzekering. Deze dekking wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd. U kunt naast de allrisk dekking ook kiezen voor de WA dekking of de WA beperkt casco dekking.

  • Allrisk verzekering: deze verzekering keert ook eigen schade uit bij een schuldschade. Geschikt voor auto’s tot en met 5 jaar.
  • WA beperkt casco verzekering: deze verzekering dekt naast schade aan derden ook schade door brand, storm, hagel, diefstal, ruitbreuk en aanrijding met loslopende dieren. Geschikt voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.
  • WA verzekering: deze verzekering vergoedt alleen schade veroorzaakt aan bezittingen van een ander. Eigen schade wordt niet gedekt. Geschikt voor auto’s ouder dan 10 jaar.

Eerste autoverzekering afsluiten

Begin snel met het zoeken naar uw eerste autoverzekering. U kunt het beste beginnen met het vergelijken van uw autoverzekering. Zo krijgt u binnen twee minuten te zien welke autoverzekering het goedkoopst is en de beste kwaliteit heeft. Begin met uw eerste autoverzekering vergelijken.

Gerelateerde artikelen