Europees schadeformulier

Het Europees schadeformulier is het formulier wat wordt gebruikt bij schade. Hierin vult u en eventueel een tegenpartij de toedracht van het voorval welke geleid heeft tot de schade. Dit document moet altijd worden ingevuld en wordt gevraagd door de autoverzekeraar. Het is zaak het formulier zo gedetailleerd mogelijk in te vullen.

Aanrijding en Europees schadeformulier

Bij een aanrijding met een andere partij moeten beide het Europees schadeformulier invullen. Soms kan het voorkomen dat u en de tegenpartij een verschillende ervaring hebben van de aanrijding en ieder een andere situatie schetst. U vult gewoon beide kanten samen in en stuurt de documenten op naar de verzekeraar. Deze zoeken verder uit wie er fout zit en er tot uitkering moet overgaan.

Als het mogelijk is verzamel direct getuigen die de aanrijding gezien hebben. Zo sta je in een afhandeling van de claim later sterker.

Als u een keer een aanrijding heeft met iemand waarbij u 100% zeker bent dat u niet fout zat en deze persoon tekent een geheel andere situatie op het schadeformulier, dan is het verstandig om politie er bij te laten zijn om het formulier samen in te vullen. In principe heeft dit altijd de voorkeur (aanwezigheid politie) om een correcte afhandeling te bevorderen. Echter komt de politie niet altijd opdagen voor kleine aanrijdingen. Lees meer over tips invullen schadeformulier.

Europees Schadeformulier downloaden

U kunt hier het Europees schadeformulier downloaden:

Download het Europees Schade Formulier

Autoverzekering vergelijken?

Na uw aanrijding niet goed geholpen door uw autoverzekering? Wellicht is het dan tijd voor een nieuwe. Overstappen autoverzekering is zo gepiept. Vergelijk via onze site en zoek een voordelige autoverzekering.


Iets anders weten?

Begrippen
Allrisk
APK
Assurantiebelasting
Basispremie
Bedenktijd
Beperkt casco
Bonus-malus ladder
BPM
Contracttermijn
Contractvervaldatum
Dagwaarde
Eigen risico
Europees Schadeformulier
Gewicht
Groene kaart
Hoofdbestuurder
Kilometrage
Massa ledig voertuig
Meldcode auto
Molest-schade
Nieuwwaarde
No blame no claim
No-claim korting
Oldtimer
Oorspronkelijke cataloguswaarde
Opzegtermijn
RDW
Rechtsbijstand autoverzekering
Regelmatig bestuurder
Restwaarde
Roy Data
Royementsverklaring
Sistercar clausule
Total loss
Trede
Volledige casco
Voorlopige dekking
Vrijwaring
Vrijwaringsbewijs
Waarborgsom
Waarborgfonds Motorverkeer
Wettelijke aansprakelijkheid