Goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico

Een goedkope autoverzekering zonder eigen risico is gemakkelijk te vinden. Wij hebben al inzichtelijk gemaakt welke autoverzekering geen eigen risico heeft. Nu is het de vraag welk van deze autoverzekeraars de goedkoopste is wanneer het eigen risico op 0 euro gezet wordt. De verschillen in premie tussen wel of geen eigen risico kan oplopen van een paar tot tientallen euro’s per maand. Wie heeft de goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico?

Het antwoord op wie de goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico heeft is als volgt: Voor de WA plus autoverzekering zijn FBTO (korting tot 75%), Univé (korting tot 80%) en Centraal Beheer (korting tot 75%) het goedkoopst zonder eigen risico. Voor de all risk autoverzekering zijn Univé (korting tot 80%), FBTO (korting tot 75%) en Nationale Nederlanden (korting tot 80%) het goedkoopst zonder eigen risico. De premies kunnen wel verschillen per individu. De verzekering is een persoonlijk product. Lees meer over goedkoopste autoverzekering.

Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het bedrag wat bij een schade voor eigen rekening komt en niet wordt vergoed door de verzekeraar. Er zijn een aantal verzekeraars zonder eigen risico. Als je bij deze verzekeraars een schade claimt hoef je geen bedrag zelf te betalen. De volledige schade wordt door de verzekeraar gedekt. Tussen deze verzekeraars zitten verschillen in autoverzekering premie. Een eigen risico geldt doorgaans alleen bij een WA plus (ook wel WA beperkt casco genoemd) of een all risk autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekeraar zonder eigen risico

Om te kijken welke autoverzekeraar het goedkoopste is wanneer er geen eigen risico ingesteld is hebben we een klein onderzoek gedaan. Bij dit onderzoek is uitgegaan van telkens dezelfde eigenschappen en kenmerken (zelfde auto Renault Clio 2016, leeftijd: 31, schadevrije jaren: 10, kilometers per jaar: 10.000 km, woonplaats: Leiden). Hierdoor kunnen we een goed beeld krijgen van de verschillen in premie per autoverzekeraar. We hebben de volgende autoverzekeraars meegenomen in dit onderzoek: Centraal BeheerFBTOUnivéNationale Nederlanden en OHRA. Dit zijn autoverzekeraars waar het mogelijk is om geen eigen risico bij de autoverzekering in te stellen. We hebben gekeken naar de WA plus autoverzekering en de All risk autoverzekering.

Goedkoopste WA plus autoverzekering zonder eigen risico

WA plus AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risico
FBTO20,52
Univé22,01
Centraal Beheer26,41
Nationale Nederlanden28,13
Verzekeruzelf29,76
OHRA32,51
Goedkoopste WA plus autoverzekering met geen eigen risico

Zoals hierboven te zien is FBTO in onze berekening de goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico. Daarna volgen Univé, Centraal Beheer en Nationale Nederlanden. Wat is nu het gevolg van geen eigen risico? Hoeveel premie zou je meer betalen met wel een eigen risico van 300 euro.

WA plus autoverzekering geen eigen risico versus wel eigen risico (300,-)

WA plus AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risicoPremie per maand bij 300 euro eigen risicoVerschil in %
FBTO20,5219,51+5%
Univé*22,0120,07+9%
Centraal Beheer26,4125,17+5%
Nationale Nederlanden28,1326,2+7%
Verzekeruzelf29,7627,92+6%
OHRA32,5129,24+10%
*Bij Univé is gerekend met 250 euro eigen risico

Zoals te zien is zijn de verschillen in premie bij wel of geen eigen risico met de WA beperkt casco autoverzekering minimaal. In de percentages is het grootste verschil 10%. In de euro’s komt de keuze voor geen eigen risico neer op maar een paar euro premie per maand meer. Bij FBTO is dit bijvoorbeeld maar €1,01 per maand meer wanneer je kiest voor geen eigen risico.

Goedkoopste All risk autoverzekering zonder eigen risico

Het eigen risico speelt zoals gezegd ook bij de all risk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking die ook schade aan de eigen auto dekt die de bestuurder zelf heeft veroorzaakt. Voor schades die geclaimd worden onder de all risk dekking geldt vaak het eigen risico. Ook voor deze verzekering kan het eigen risico naar €0 gebracht worden. Zie hieronder welke all risk autoverzekeraar het goedkoopste is zonder eigen risico.

All risk AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risico
Univé32,12
FBTO37,77
Nationale Nederlanden40,59
Verzekeruzelf45,56
Centraal Beheer46,44
OHRA50,06
Goedkoopste all risk autoverzekering geen eigen risico

Zoals te zien is Univé het goedkoopst in onze berekening voor de all risk autoverzekering. Hierna volgt FBTO en Nationale Nederlanden. Zo zie je dat er tussen de type dekking al veel verschil kan zitten welke verzekeraar het goedkoopst is. We hebben ook voor de all risk dekking gekeken wat het effect in de premie is op het verlagen van het eigen risico. Hiervoor hebben we tevens een berekening gemaakt bij de autoverzekeraars voor de all risk verzekering met een eigen risico van €300. Zie hieronder de resultaten.

All risk autoverzekering geen eigen risico versus wel eigen risico (300,-)

All risk AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risicoPremie per maand bij 300 euro eigen risicoVerschil in %
Univé*32,1227,19+15%
FBTO37,7730,24+20%
Nationale Nederlanden40,5937,24+8%
Verzekeruzelf45,5641,83+8%
Centraal Beheer46,4437,75+19%
OHRA50,0639,42+21%
*Bij Univé is gerekend met €250 eigen risico

Grootste effect van het instellen van een eigen risico van €0 op de premie is bij verzekeraars Univé (+15%) en FBTO (+20%). Dit betekent dat bij Univé men 15% meer premie per maand betaald voor de all risk verzekering wanneer er geen eigen risico wordt ingesteld. Bij FBTO is het effect nog groter. Een eigen risico van €300 instellen bij FBTO zorgt ervoor dat de premie maar liefst 20% per maand daalt. Netto komt dat neer op €7,53 per maand. Jaarlijks is dat €90,36. Als je verwacht komende 4 jaar geen schade te rijden dan is het mogelijk verstandiger om bij de FBTO autoverzekering wel een eigen risico in te stellen. Na vier jaar heb je dan €361,44 bespaart. Een belangrijke overweging om mogelijk mee te nemen om wel of niet te kiezen voor een eigen risico. Lees meer over eigen risico kiezen of niet?

Elke verzekerde en autoverzekeraar verschilt in premie

Er is niet een eenduidig antwoord op welke autoverzekeraar het goedkoopste is zonder eigen risico. Elke verzekerde is uniek. Iedereen woont op een andere plek of heeft een andere auto. De combinatie van verschillende factoren bepaalt de autoverzekering premie. Voor iemand kan FBTO de goedkoopste zijn, maar voor de ander kan deze verzekeraar de duurste zijn. Om echt te weten welke autoverzekering zonder eigen risico het goedkoopste is voor jou is het verstandig om de autoverzekering te vergelijken. Op deze site kan je de autoverzekering vergelijken. Begin met vergelijken binnen 2 minuten weet je de premie.

Lees ook eens over de volgende gerelateerde artikelen