Goedkope all risk autoverzekering

De all risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die je kan vinden. Hierdoor is de all risk autoverzekering ook meestal de duurste autoverzekering. Omdat deze dekking de meeste soorten schades dekt vraagt de autoverzekeraar hier een hogere premie voor. Logisch nietwaar? Echter de duurste dekking wilt niet zeggen dat er geen goedkope autoverzekering all risk te verkrijgen is!

Widget

Vergelijk de goedkoopste allrisk autoverzekering

Grote verschillen in premie tussen autoverzekeraars

De premie van de all risk autoverzekering verschilt tussen de diverse autoverzekeraars. De verschillen kunnen wel oplopen tot tientallen euro's per maand. Dit terwijl de dekking in veel gevallen vergelijkbaar is. Zo worden bij de all risk dekking vrijwel de meeste schades aan de eigen auto gedekt en schades die je aan anderen veroorzaakt. Verschillen in de premie tussen autoverzekeraars worden veroorzaakt door bijvoorbeeld het eigen risico, de korting die je krijgt bij de autoverzekeraar, maar ook de risicoinschatting die een autoverzekeraar maakt.

Nu is deze risicoinschatting per autoverzekeraar verschillend. Om de premie te bepalen kijkt de verzekeraar waar jij woont, wat voor auto je hebt, hoeveel kilometers je rijdt en hoeveel schadevrije jaren je hebt. De mix van deze variabelen wordt bij elke verzekeraar in een unieke formule gestopt waarbij er uiteindelijk een premie wordt berekend. De formules die verzekeraars gebruiken om de premie van de all risk verzekering te berekenen verschillen onderling. Voorbeelden van verschillen kunnen zijn:

Hoe duur is een all risk autoverzekering?

Wij hebben een voorbeeldberekening gemaakt van de all risk autoverzekering. Deze is gedaan op basis van 10 schadevrije jaren. Als je veel meer schadevrije jaren hebt dan kan de autoverzekering nog goedkoper uitvallen.

Top 7 all risk autoverzekering

AutoverzekeraarPremie per maand
Ditzo€29,10
Univé€29,31
Nationale Nederlanden€33,36
Centraal Beheer Achmea€33,57
ABN AMRO€33,94
FBTO€35,42
HEMA€36,61

Bereken de premie van de all risk autoverzekering om de goedkoopste voor jou te bepalen

Elke premie is uniek gebonden aan jouw situatie. Om te weten waar jou goedkoopste all risk autoverzekering te verkrijgen is, is het verstandig om een goede vergelijking uit te voeren. deAutoverzekering.com helpt jou met het vinden van een goede premie. Op basis van een vergelijking krijg je de actuele prijzen bij verschillende verzekeraars en zo vind je snel de goedkope all risk autoverzekering.

In een paar stappen een all risk autoverzekering

Begin jouw goedkope all risk autoverzekering te vinden door de volgende stappen door te lopen:

  1. Vul jouw gegevens in, zoals kenteken, postcode, woonplaats en geboortedatum
  2. Geef op hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometers je denkt te rijden per jaar
  3. Kies voor de all risk autoverzekering (ook wel WA volledig casco genoemd)
  4. Vergelijk de resultaten en kies de beste keuze voor jou
  5. Ga naar de autoverzekeraar en sluit jouw deal af!

Dagwaarde auto heeft veel invloed op de all risk premie

Hoe meer jouw auto waard is hoe hoger de premie van de all risk autoverzekering. Auto's ouder dan 10 jaar hebben meestal een lage dagwaarde en zijn daarom qua all risk verzekering in verhouding tot bijvoorbeeld een WA plus verzekering niet veel duurder. Hoe nieuwer de auto hoe duurder de all risk dekking. Nieuwe auto's hebben namelijk een hogere dagwaarde. Bij een schade moet de verzekeraar meer uitkeren, daarom is de premie hoger. Overigens wordt aangeraden een all risk autoverzekering te kiezen voor auto's tot 6 jaar oud. Dit is vanwege de hoge dagwaarde van nieuwe auto's.