Goedkope autoverzekering met pechhulp

Op deze pagina gaan wij op zoek naar een goedkope autoverzekering met pechhulp. Steeds meer verzekeraars bieden een aanvullende pechhulp dekking aan bij de autoverzekering. Zo hoeft u geen lid meer te zijn van de ANWB wegenwacht om pechhulp te ontvangen. Voor een paar euro per maand extra krijgt u een dekking voor hulp onderweg bij pech. Deze dekking kan alleen voor Nederland afgesloten worden, maar ook voor Europa. Zo bent u op vakantie ook verzekerd voor pech onderweg. Wij hebben voor u uitgezocht welke verzekeraar goedkoop is inclusief de pechhulp dekking.

De volgende autoverzekeringen hebben een goedkope dekking voor pechhulp: InShared, Univé en FBTO. Een autoverzekering kost gemiddeld tussen de €50-€75 per maand. Voor de pechhulp komt er een bedrag van €1,38 – €6,35 bij. Het hangt er wel vanaf welke pechhulp dekking er gekozen wordt. Er zitten verschillen in premies voor pechhulp Nederland (€2,65-€4,63), pechhulp buitenland (€1,38-€2,48) of een combinatie van deze vormen (€5,18-€6,35). Wat de goedkoopste autoverzekering is verschilt per individu.

Welke autoverzekeraars hebben pechhulp?

Veel autoverzekeraars hebben de mogelijkheid om de autoverzekering af te sluiten met pechhulp. Voorbeelden zijn Univé, FBTO, Centraal Beheer Achmea, OHRA, InShared, Ditzo, ABN AMRO en AEGON. De aanvullende verzekering voor pechhulp kan worden afgesloten in combinatie met de WA verzekering, WA plus verzekering en de all risk verzekering.

Wat wordt er gedekt met de autoverzekering met pechhulp?

Elke pechhulp dekking heeft per verzekeraar zijn eigen voorwaarden. Doorgaans zijn er wel gelijkenissen te vinden. Zo zijn vaak de volgende kenmerken bijna bij elke pechhulp dekking aanwezig:

  • alarmcentrale die 24 uur per dag bereikbaar is
  • reparatie ter plaatse
  • vervangend vervoer
  • repatriëring van het voertuig naar huis (bijvoorbeeld vanuit buitenland)

Wat is het verschil in premie inclusief en exclusief de pechhulp dekking per autoverzekeraar?

Voor de aanvullende module pechhulp of de pechhulpverzekering betaalt u een aanvullende premie bovenop uw standaard autoverzekering premie. Per verzekeraar verschilt deze extra opslag. Wij hebben berekend wat deze opslag is voor verschillende verzekeraars. Om het overzichtelijk te houden hebben wij gekozen om een aantal verzekeraars op te nemen in deze berekening. Dit zijn Univé, FBTO, Centraal Beheer Achmea, OHRA, InShared, Ditzo en ABN AMRO. Wij hebben de autoverzekering berekent bij deze partijen inclusief pechhulp dekking en exclusief pechhulp dekking. Op deze manier hebben wij de verschillen in premie in kaart gebracht. Wij hebben een berekening gedaan op basis van 10 schadevrije jaren, Renault Clio, 31 jaar oud, woonplaats te Leiden en een all risk dekking. Zie hieronder de resultaten:

AutoverzekeraarPremie all risk met pechhulp NederlandPremie all risk met pechhulp buitenlandPremie all risk met pechhulp NL + buitenlandPremie all risk zonder pechhulp
Univé31,61 (+2,94)30,92 (+2,25)33,85 (+5,18)28,67
FBTO41,65 (+3,88)39,15 (+1,38)43,03 (+5,26)37,77
Centraal Beheer Achmea45,52 (+3,63)44,37 (+2,48)48 (+6,11)41,89
OHRA44,23 (+3,02)Zit al in de premie van allrisk44,23 (+3,02)41,21
InShared58,93 (+2,65)Alleen buitenland niet mogelijk62,46 (+6,18)56,28
DitzoAlleen NL niet mogelijkAlleen buitenland niet mogelijk44,08 (+5,38)38,70
ABN AMRO48,33 (+4,63)45,41 (+1,72)50,05 (+6,35)43,69

Zoals te zien is betaalt u voor de pechhulp dekking tussen de €1,38 en €6,35 meer aan premie per maand dan wanneer u niet voor deze dekking kiest. Binnen de pechhulp dekking is er nog een verschil in hoogte aan premie tussen pechhulp Nederland, buitenland (voornamelijk Europa) of wanneer u kiest voor beide.

Welke autoverzekeraar heeft de goedkoopste pechhulp dekking?

Het verschilt per soort pechhulp dekking welke autoverzekeraar het goedkoopste is. Voor alleen de dekking pechhulp binnen Nederland is in onze berekening InShared het goedkoopste. Wanneer u alleen kiest voor pechhulp buitenland dan bent u het goedkoopste uit bij FBTO. Als u zowel pechhulp Nederland als pechhulp buitenland dekking wilt dan bent u bij OHRA het goedkoopst uit. Zie hieronder voor meer informatie voor de kosten per maand voor pechhulp dekking. Waar €0,- staat is de keuze niet mogelijk.

Welke autoverzekering inclusief pechhulp is het goedkoopst?

De vraag welke autoverzekering inclusief pechhulp het goedkoopste is, is moeilijk te beantwoorden. Dit komt doordat de premie van de autoverzekering zelf wordt bepaald door specifieke factoren van de verzekerde. Denk aan het soort auto, de leeftijd van de bestuurder, de woonplaats en het aantal schadevrije jaren. De mix van deze factoren bepaalt de hoogte van de premie. Uit ons kleine onderzoek blijkt dat Univé met pechhulp buitenland en binnenland het goedkoopst is voor de all risk verzekering. We weten in ieder geval wel welke autoverzekeraar de goedkoopste pechhulp dekking heeft. Het is verstandig om zelf even bij deze verzekeraars uit te rekenen hoeveel de premie voor de autoverzekering voor jou is bij deze partijen.

Gerelateerde artikelen