Goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren

Op zoek naar een goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren? Kijk hier om erachter te komen waar de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren te verkrijgen is. Samengevat zijn de volgende autoverzekeraars het goedkoopst zonder schadevrije jaren (Let op! De premie verschilt per individu, dus onderstaande verzekeraars hoeven niet voor uw specifieke situatie de goedkoopste te zijn):

  1. Ditzo (50% korting met 0 schadevrije jaren – trede 5)
  2. Hema (40% korting met 0 schadevrije jaren – trede 6)
  3. Centraal Beheer Achmea (40% korting met 0 schadevrije jaren – trede 6)
  4. FBTO (40% korting met 0 schadevrije jaren)

Geen of negatieve schadevrije jaren? Lees welke autoverzekeraars wel accepteren

Sommige verzekeraars accepteren u niet wanneer u geen of negatieve schadevrije jaren heeft. Gelukkig zijn er genoeg verzekeraars die u wel accepteren met geen of met negatieve schadevrije jaren.

AutoverzekeraarAcceptatie met negatieve schadevrije jaren?
Centraal Beheer AchmeaJa tot -5 schadevrije jaren
FBTOJa tot -5 schadevrije jaren
OHRAJa tot -5 schadevrije jaren
KlaverbladJa tot -3 schadevrije jaren
HEMAJa tot -2 schadevrije jaren
InSharedJa tot -2 schadevrije jaren

De goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren naar leeftijd

Welke autoverzekeraar is nu het goedkoopst zonder schadevrije jaren? Om hier achter te komen hebben we een klein onderzoek gedaan. Voor ons mini onderzoek hebben we een aantal identieke profielen opgesteld die alleen verschillen op leeftijd. Elke autoverzekering is individueel. Om een goede vergelijking uit te voeren hebben we dus vijf verschillende profielen opgesteld en deze vergeleken in de autoverzekering vergelijker. Alle profielen hebben nul schadevrije jaren. We vergelijken de verplichte WA-dekking. Als u wilt weten wat schadevrije jaren zijn lees hier: meer over schadevrije jaren

Vergelijkingsprofielen gebruikt in ons onderzoek

Om te kijken welke verzekering het goedkoopst in met 0 schadevrije jaren is het van belang om dezelfde kenmerken in te voegen in de vergelijking. Wij hebben vijf profielen opgesteld, met allen dezelfde auto (Renault Clio), hetzelfde aantal kilometers per jaar (15.000), hetzelfde aantal schadevrije jaren (nihil), dezelfde, dezelfde dekking (WA dekking) en hetzelfde eigen risico (€0). Alleen de leeftijden zijn verschillend per profiel.  We hebben gekeken naar de leeftijden 20, 30, 40, 50 en 60 jaar. Het geslacht maakt niet uit voor de hoogte van de premie. Verzekeraars zijn niet toegestaan de premie te discrimineren op basis van geslacht.

Resultaten goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren (WA-autoverzekering)

De resultaten verschillen per leeftijdscategorie. Wanneer u nul schadevrije jaren heeft bent u als jongere bestuurder van 20 jaar het goedkoopst uit bij de flexibele FBTO autoverzekering. Naarmate u ouder wordt, dan wordt de autoverzekering van de traditionele HEMA aantrekkelijker qua premie. Als u 60 jaar bent wordt de FBTO autoverzekering relatief duurder. Met die leeftijd bent u goedkoper uit bij Ditzo of HEMA.

Wat opvalt is dat over het algemeen over alle leeftijdscategorieën breed dat er een aantal autoverzekeraars het goedkoopst uit de bus komen. De goedkoopste WA-autoverzekeringen zonder schadevrije jaren zijn:

Gemiddelde WA premie

De volgende verzekeraars hebben een gemiddelde premie (relatief gezien):

Dure verzekeraars met 0 schadevrije jaren

De volgende verzekeraars zitten aan de dure kant als u nul schadevrije jaren heeft:

Premie autoverzekering zonder schadevrije jaren (WA-autoverzekering)

In de onderstaande tabel ziet u alle resultaten met de bijbehorende premies gesorteerd van hoog naar laag.

Profiel 1 (20 jaar)Premie p/mProfiel 2 (30 jaar)Premie p/mProfiel 3 (40 jaar)Premie p/mProfiel 4 (50 jaar)Premie p/mProfiel 5 (60 jaar)Premie p/m
FBTO€82HEMA€34HEMA€35HEMA€38HEMA€36
Centraal Beheer€102FBTO€35FBTO€40FBTO€45Ditzo€42
Ditzo Autoverzekering€103Ditzo  €40Ditzo  €42Ditzo  €47FBTO€43
HEMA€116OHRA€52OHRA€50OHRA€50OHRA€48
OHRA€116Centraal Beheer€56Centraal Beheer€55Centraal Beheer€61Centraal Beheer€49
Nationale Nederlanden€134AEGON€71AEGON€71AEGON€76AEGON€67
AEGON€157Nationale Nederlanden€75Nationale Nederlanden€81Nationale Nederlanden€87Nationale Nederlanden€78
Autoweek€243Autoweek€110Klaverblad€110Autoweek€101Klaverblad€110
Klaverblad€292Klaverblad€110Autoweek€113Klaverblad€110Autoweek€113

Uit de bovenstaande tabel is te zien dat voor een 20 jarige de autoverzekering het beste uitkomt bij FBTO en Centraal Beheer. Bestuurders van 30, 40, 50 en 60 jaar komen allemaal het goedkoopst uit bij de HEMA. De nummer twee verschilt in deze groep tussen Ditzo en FBTO.

Goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren in een dorp

Als u goed heeft opgelet dan is in de vergelijking hierboven uitgevoerd de drukke stad Rotterdam ingevoerd als woonplaats. Nu heeft de plaats waar u woont ook invloed op de hoogte van de premie. Om te kijken of er andere verzekeraars goedkoper zijn in dorpen dan in steden hebben we nog een aanvullende vergelijking gedaan. Wij hebben dezelfde inputs gehanteerd als hierboven alleen de woonplaats aangepast naar Oosterwolde (dorpje in Friesland).

Resultaten goedkope WA-verzekering zonder schadevrije jaren in een dorp

Wederom verschillen de verzekeraars per leeftijdscategorie. In vergelijking met het wonen in een stad (Rotterdam) komen in een dorp ook andere verzekeraars naar voren. Over het algemeen zijn de volgende WA-verzekeringen het goedkoopst in een dorp zonder schadevrije jaren:

Daar waar FBTO het goedkoopst was in een stad is deze autoverzekering in een dorp gemiddeld geprijsd. Daarnaast zijn de volgende verzekeraars gemiddeld:

De duurste tarieven voor de autoverzekering zonder schadevrije jaren in een dorp zijn de verzekeraars:

Premie autoverzekering zonder schadevrije jaren in een dorp (WA-autoverzekering)

Profiel 1 (20 jaar)Premie p/mProfiel 2 (30 jaar)Premie p/mProfiel 3 (40 jaar)Premie p/mProfiel 4 (50 jaar)Premie p/mProfiel 5 (60 jaar)Premie p/m
Centraal Beheer€61FBTO€29Ditzo€29Ditzo€33Ditzo€29
FBTO€68Ditzo€30HEMA€32HEMA€35Centraal Beheer€29
Ditzo€75HEMA€32Centraal Beheer€33Centraal Beheer€36HEMA€33
Nationale Nederlanden€85Centraal Beheer€34FBTO€33FBTO€37FBTO€36
HEMA€95OHRA€47OHRA€45OHRA€45OHRA€44
OHRA€105Nationale Nederlanden€48Nationale Nederlanden€52Nationale Nederlanden€56Nationale Nederlanden€51
AEGON€130AEGON€58AEGON€59Klaverblad€61AEGON€55
Klaverblad€160Klaverblad€61Klaverblad€61AEGON€62Klaverblad€61

Conclusie goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren

Over het algemeen komen Ditzo en Hema terug in beide resultaten voor de goedkoopste autoverzekering zonder schadevrije jaren. Echter als u de woonplaats veranderd dan ziet u andere resultaten terug. Als u andere zaken zou veranderen in de vergelijking, zoals het aantal kilometers per jaar of het type auto, dan kunnen de resultaten weer verschillen. Het is raadzaam om zelf eerst een vergelijking uit te voeren als u op zoek bent naar een autoverzekering. Wanneer u een auto wilt verzekeren zonder schadevrije jaren is het zeker raadzaam om de vergelijking te doen. Zo krijgt u snel en gemakkelijk een overzicht en is dit het startpunt voor het zoeken naar een goede autoverzekering. Begin snel met het autoverzekering vergelijken.

Gerelateerde onderwerpen