Grijs kenteken autoverzekering

Een grijs kenteken is vaak van toepassing op een bestelauto die in Nederland uitsluitend zakelijk wordt gebruikt. Lees hier meer over het grijze kenteken. Hieronder leest u meer over het grijs kenteken en de autoverzekering.

Grijs kenteken verzekeren

De autoverzekering van een bestelauto met grijs kenteken moet eveneens als een normale personenauto verzekerd worden vanuit de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De auto met het grijs kenteken moet daarbij minimaal een WA dekking hebben. Voor een voertuig met grijs kenteken sluit u een zakelijke autoverzekering af. De bestelauto wordt immers zakelijk gebruikt. U kunt de auto naast WA ook uitgebreider verzekeren. U kunt hier dan kiezen uit WA plus autoverzekering of WA volledig casco. Met deze dekkingen zijn ook schades aan het voertuig zelf gedekt.

Autoverzekering grijs kenteken particulier verzekeren

Een particuliere auto is makkelijker te verzekeren. Het aantal aanbieders van autoverzekeringen voor een grijs kenteken is beperkt. Het is mogelijk dat ze uw auto met een grijs kenteken verzekeren, maar dan doet de autoverzekeraar dit niet op particulier gebruik. De autoverzekeraar zal u doorgaans alleen zakelijk accepteren.

Grijs kenteken verzekering is goedkoper

Een grijs kenteken levert naast een belastingvoordeel (in de wegenbelasting en aanschaf BPM) ook een voordeel op in de premie. U betaalt minder premie voor de autoverzekering. De autoverzekeraar verrekent namelijk de btw die u over de premie zou moeten betalen. Hier tegenover staat dat de schade die u krijgt vergoed ook zonder btw is.