Hagelschade auto

Een hagelbui kan flinke schade veroorzaken aan de auto. Hagelschade kan schade veroorzaken aan de lak of ruiten. Schade aan de lak kan tegenwoordig doelmatig worden gerepareerd. Dit betekent dat de totale kosten lager zijn dan vroeger. Desalniettemin is het fijn als de verzekering schade door hagel dekt.

Hagelschade auto verzekerd?

Heeft u een dekking hagelschade? Schade veroorzaakt door hagel wordt alleen vergoed wanneer u een WA beperkt casco verzekering of WA volledig casco verzekering heeft. Als u schade door hagel laat repareren, dan betaalt u doorgaans wel het eigen risico. Elke autoverzekeraar heeft zijn unieke eigen risico. Bij sommige verzekeraars betaalt u geen of minder eigen risico wanneer u de schade laat herstellen door een schadebedrijf uit het schadeherstelnetwerk van de autoverzekeraar.

Hagelschade aan de auto, wat te doen?

Als u schade door hagel heeft, maak dan altijd foto’s van de auto. Maak ook foto’s van de neergevallen hagelstenen. Zo kan de verzekeraar een inschatting maken of de schade door de stenen is veroorzaakt. Neem vervolgens zo snel mogelijk contact op met de autoverzekeraar.

Hagelschade claimen?

Als u hagelschade claimt bij de autoverzekering dan gaat dit ten koste van uw schadevrije jaren. U zakt vijf schadevrije jaren terug. Hierdoor betaalt u meer premie na de schadeclaim. Bereken altijd wat voordeliger is. Of de schade zelf betalen of de schade claimen. Lees hier meer over schade zelf betalen of claimen.

Schade hagel auto buitenland

Als u een WA+ of allrisk dekking heeft dan biedt meestal de verzekering ook dekking als de hagelschade is ontstaan in het buitenland. Op de groene kaart van de autoverzekering kunt u zien in welke landen u dekking heeft. Voor de verzekeraar is het lastig om vast te stellen dat het heeft gehageld op de vakantiebestemming. Het is daarom verstandig om een verklaring op te laten stellen door degene die u accommodatie verzorgt.

Verzekeraars met een dekking voor hagelschade

Bent u op zoek naar een autoverzekering met dekking voor hagelschade? De meeste autoverzekeraars hebben een WA+ en Allrisk dekking. Voorbeelden waar u een autoverzekering met dekking voor hagelschade kan vinden zijn Centraal Beheer Achmea en OHRA.

Gerelateerde onderwerpen