Hoofdbestuurder

De hoofdbestuurder is de bestuurder die het meest in de auto rijdt. De bepaling van de hoofdbestuurder is belangrijk voor bepaling van de premie van de autoverzekering. De verzekeraar kijkt namelijk bij bepaling van de premie naar de leeftijd van de hoofdbestuurder. Als bijvoorbeeld de bestuurder jonger dan 24 jaar oud is dan zal de premie hoger uitvallen.

Wie is de hoofdbestuurder?

In de meeste gevallen staat de auto op naam van de hoofdbestuurder en sluit de hoofdbestuurder ook de verzekering af. In het geval wanneer er iemand anders vaker in uw auto rijdt dan is diegene de hoofdbestuurder en bent u de verzekeringnemer. Wanneer u een verzekering afsluit voor uw partner. Dan moet u uw partner opgeven als hoofdbestuurder.

Bij berekening van de premie zijn de gegevens van de verzekeringnemer belangrijk, maar ook die van de hoofdbestuurder. Houdt hier rekening mee met het afsluiten autoverzekering.

allianz direct logo nieuw

Bereken Allianz Direct autoverzekering

  • €0,- eigen risico
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Fraude met opgeven hoofdbestuurder

Wanneer u zichzelf als hoofdbestuurder opgeeft, maar u dit in werkelijkheid niet bent valt dit onder fraude. De verzekeraar zet u dan op een zwarte lijst, gooit u uit de verzekering en hoeft niets uit te keren. Het komt vaak voor dat verzekeringen op andermans (bijvoorbeeld de ouders) naam wordt gezet. Dit is niet toegestaan.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen