Kan ik van autoverzekering wisselen?

De autoverzekering die u heeft afgesloten is meestal aangegaan voor een X periode. De periode is meestal voor een jaar. Het einde van de periode van uw contract heet de contractvervaldatum. U kunt de verzekering vanaf de contractvervaldatum beëindigen. Als u wilt beëindigen moet u wel een opzegtermijn in acht nemen. Dit is meestal één of twee maanden.

Dus stel: U heeft 1 maart 2015 een autoverzekering afgesloten met een contractperiode van één jaar. De contractvervaldatum is dan 1 maart 2016. Wilt u vanaf 1 maart 2016 de verzekering opzeggen. Dan moet u dit één of twee maanden van tevoren opgeven, dus op 1 januari 2016 of 1 februari 2016. Dit hangt af van de voorwaarden van uw verzekering. Na een jaar wordt uw verzekering vaak automatisch verlengd. U kunt dan met inachtneming van één maand opzeggen (wet van Dam).

Autoverzekering pas opzeggen wanneer u geaccepteerd bent door de nieuwe autoverzekeraar

Zeg nooit uw autoverzekering op wanneer u nog geen andere verzekering heeft. Als uw wagen onverzekerd is dan kunt u een boete krijgen. U kunt als u op tijd heeft opgezegd dus gewoon wisselen van autoverzekering.

Op zoek naar verzekering?

Als u op zoek bent naar een nieuwe verzekering dan kunt u het best beginnen met de autoverzekering vergelijken.

Gerelateerde onderwerpen