Kentekenbewijs kwijt

Als u uw kentekenbewijs kwijt bent of als uw kentekenbewijs gestolen is dan moet u een vervangend kentekenbewijs voor uw auto aanvragen. U kunt dit doen via de RDW.

Kentekenbewijs verloren of gestolen

Als u het kentekenbewijs bent kwijtgeraakt of als deze gestolen is dan kunt u op deze pagina van de RDW een nieuw kentekenbewijs met tenaamstellingscode aanvragen. U heeft hiervoor nodig:

  • Kenteken van uw voertuig;
  • Voertuig identificatienummer;
  • Naam en burgerservicenummer.

Na het aanvragen van het nieuwe kentekenbewijs krijgt u binnen een aantal dagen het nieuwe kenteken binnen op het laatst bekende adres van de eigenaar van de auto. Sinds 1 januari 2014 ontvangt u een kentekencard van de RDW.

Tenaamstellingscode kwijt

Wanneer u de tenaamstellingscode kwijt bent dan kunt u deze ook bij de RDW opvragen. U heeft hiervoor nodig:

  • Kenteken voertuig;
  • Voertuig identificatienummer.

Autopapieren kwijt

Bent u uw autopapieren kwijt? Autopapieren zijn het Nederlands kentekenbewijs dat is afgegeven voor 1 januari 2014. Indien de papieren zijn afgegeven voor 1 juni 2004 dan bestaat het bewijs uit drie delen. Papieren uitgegeven tussen 1 juni 2004 en 1 januari 2014 bestaan uit twee delen.

Het kentekenbewijs deel 1 is het voertuigbewijs deel 1A. Dit bewijs bevat alle belangrijke gegevens van het voertuig zoals het kenteken en het voertuigidentificatienummer.

Het bewijs deel 2 (ook wel 1B of deel II genoemd) bevat de persoonsgegevens van de eigenaar van het voertuig en geboortedatum. Dit tweede deel heet ook wel het tenaamstellingsbewijs.

Het bewijs 3 (ook wel deel 2 of III genoemd) is het deel wat nodig is om het voertuig te verkopen. Dit deel werd ook wel het overschrijdingsbewijs genoemd.

Als u een van de drie delen kwijt bent vraag dan zo snel mogelijk een nieuw kentekenbewijs aan bij de RDW. Zie hier voor het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs.

Autopapieren omwisselen voor kentekencard

U kunt de ouderwetse kentekenpapieren omwisselen voor een kentekencard bij de RDW. Zie hier omruilen kentekenpapieren voor kenteken kaart.

Wat kost een nieuw kentekencard en tenaamstellingscode

De kosten kentekenbewijs kunnen elk jaar veranderen, maar liggen rond de 30-35 euro. U betaalt dit aan de RDW.

Gerelateerde onderwerpen