Malusregistratie

Een malusregistratie is een registratie bij het CIS wanneer u minder dan 0 (negatieve) schadevrije jaren hebt. U zit in de minus van de bonus-malus ladder. Dit heet ook wel de malus. Dit kan komen doordat u veel schades heeft geclaimd.

Malusregistratie heeft gevolgen voor premie en no-claim korting

Als u in de malus zit heeft dit gevolgen voor uw premie. U krijgt minder no-claim korting of zelf krijgt u bij sommige autoverzekeraars een toeslag op de premie. U betaalt aanzienlijk meer.

Overstappen met een malusregistratie

Wanneer u in de malus beland bent is het moeilijk om een nieuwe autoverzekering te vinden. De meeste autoverzekeraars accepteren personen met negatieve schadevrije jaren niet. Als u in de malus zit dan kunt u het beste wachten totdat u weer op 0 schadevrije jaren zit. Met 0 schadevrije jaren kunt u gemakkelijk weer een nieuwe autoverzekering afsluiten bij alle autoverzekeraars.

Centraal Beheer autoverzekering

  • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Autoverzekeraars die je wel accepteren met malusregistratie

Er zijn gelukkig autoverzekeraars die je accepteren met een malusregistratie. Zie hieronder verschillende autoverzekeraars. Hier staat tevens bij tot hoe ver de acceptatie reikt. Bij InShared kunt u bijvoorbeeld niet terecht met -3 schadevrije jaren.

AutoverzekeraarAcceptatie met negatieve schadevrije jaren?
Centraal Beheer Achmea Ja tot -5 schadevrije jaren
FBTOJa tot -5 schadevrije jaren
OHRAJa tot -5 schadevrije jaren
KlaverbladJa tot -3 schadevrije jaren
HEMAJa tot -2 schadevrije jaren
InSharedJa tot -2 schadevrije jaren

Gerelateerde onderwerpen