No blame no claim autoverzekering

Sommige autoverzekeraars hanteren een No blame – no claim regeling bij de autoverzekering. Wat houdt deze regeling nu precies in?

Voorbeeld voor de no blame no claim regeling

Stel jij rijdt een fietser aan die de weg opfietst. De fietser zat fout want deze stak over zonder te kijken. Jij als automobilist treft geen blaam omdat jij de fietser niet zag aankomen. Toch ben je wel aansprakelijk voor de verwondingen bij de fietser. Jouw verzekeraar moet eventuele kosten aan de fietsen (letselschade) vergoeden.

Waarom ben je nu toch aansprakelijk? In de wet is vastgelegd dat fietsers zwakkere verkeersdeelnemers zijn en zijn daardoor extra beschermd. De wet zorgt er in dit geval voor dat de automobilist aansprakelijk is terwijl deze niet de schuldige is. Voor dit soort situaties hebben autoverzekeraars een no blame – no claim regeling in het leven geroepen.

No blame – no claim regeling waarom?

Met deze regeling gaat jouw premie niet omhoog en houd je hetzelfde aantal schadevrije jaren. Of je in aanmerking komt voor een no blame – no claim regeling hangt af van jouw specifieke verzekeraar. Kijk daarvoor in de voorwaarden per verzekering.

Als je op zoek bent naar een goede voordelige autoverzekering dan raden wij aan om de autoverzekering te vergelijken. Begin snel met vergelijken van de autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

 

No blame no claim autoverzekering
5 (100%) 1 vote