No blame no claim autoverzekering

Sommige autoverzekeraars hanteren een No blame no claim regeling bij de autoverzekering. Wat houdt deze regeling nu precies in?

Voorbeeld voor de no blame no claim regeling

Stel u rijdt een fietser aan die de weg omfietst. De fietser zat fout want deze stak over zonder te kijken. U als automobilist treft geen blaam omdat u de fietser niet zag aankomen. Toch bent u wel aansprakelijk voor de verwondingen bij de fietser. Uw autoverzekeraar moet eventuele kosten aan de fietsen (letselschade) vergoeden.

Waarom bent u nu toch aansprakelijk? In de wet is vastgelegd dat fietsers zwakkere verkeersdeelnemers zijn. Hierdoor zijn fietsers extra beschermd. De wet zorgt er in dit geval voor dat de automobilist aansprakelijk is terwijl deze niet de schuldige is. Voor dit soort situaties hebben autoverzekeraars een no blame – no claim regeling in het leven geroepen.

Op zoek naar een autoverzekering? Bekijk eens de autoverzekering bij InShared

No blame – no claim regeling waarom?

Met deze regeling gaat uw premie niet omhoog en houd u hetzelfde aantal schadevrije jaren. Lees meer over wanneer raak je schadevrije jaren kwijt. Of u in aanmerking komt voor een no blame – no claim regeling hangt af van uw specifieke verzekeraar. Kijk daarvoor in de voorwaarden per verzekering.

Als u op zoek bent naar een goede voordelige autoverzekering dan raden wij aan om de autoverzekering te vergelijken. Begin snel met vergelijken van de autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen