No-claim beschermer

De no-claim beschermer is een aanvullende dienst die sommige verzekeraars aanbieden. De no-claim beschermer zorgt ervoor dat als u een schade claimt niet terugvalt in uw no-claim korting. U valt vaak wel terug in schadevrije jaren.

Voordelen

  • Het grootste voordeel is dat u na een schadeclaim nog steeds dezelfde premie blijft betalen (los van het verlies in schadevrije jaren). U blijft dezelfde korting genieten.

Nadelen

  • Het nadeel is dat u na een schade wel de schadevrije jaren verliest en bouwt geen schadevrije jaren op;
  • Daarnaast krijgt u minder no-claim korting als je overstapt naar een andere verzekeraar;
  • U bent meer gebonden aan uw huidige verzekeraar, u zult minder snel overstappen;
  • U betaalt meer premie voor de no-claim beschermer.

Overstappen naar andere verzekeraar en no-claim beschermer

Als u een no-claim beschermer heeft bij uw huidige verzekeraar en u heeft gebruik gemaakt van deze beschermer gedurende het jaar doordat u bijvoorbeeld een schade heeft gereden. In zo’n geval kan een overstap naar een andere autoverzekeraar duur komen te staan. De nieuwe autoverzekeraar zal namelijk uitgaan van uw schadevrije jaren. Deze zijn na de schade wel gedaald. Het gevolg is dat de kans bestaat dat u aanzienlijk meer premie gaat betalen voor de nieuwe autoverzekering.

Welke autoverzekeraars hebben een no-claim beschermer mogelijkheid?

Niet alle autoverzekeraars hebben een mogelijkheid om de no-claim korting te beschermen. Een autoverzekeraar waar je gebruik kan maken van no-claim bescherming is FBTO. Lees hier meer over welke autoverzekeraars een autoverzekering met no-claim beschermer hebben.

Vergelijken

Bent u op zoek naar een voordelige autoverzekering? Verzamel al uw informatie (schadevrije jaren, persoonlijke gegevens, kenteken) en begin met het autoverzekering vergelijken.

Lees ook eens over de volgende gerelateerde onderwerpen