No-claim korting tweede auto

Geldt de no-claim korting ook voor een tweede auto? U bouwt schadevrije jaren op per auto. Als u een tweede gezinsauto aanschaft begint u met deze auto weer op 0 schadevrije jaren. De schadevrije jaren die u gebruikt voor de eerste auto kunt u niet hergebruiken voor de tweede auto. Dit komt met name doordat u meestal niet de regelmatige bestuurder bent van de tweede auto, maar iemand anders. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de no-claim korting mee te nemen naar een tweede auto. Hier gelden strenge voorwaarden voor.

Tweede auto regeling

Sommige verzekeraars kennen een tweede autoregeling. Deze regeling betekent dat wanneer u bij dezelfde verzekeraar uw tweede auto verzekerd, u dan ook dezelfde no-claim korting krijgt als bij de eerste auto. U kunt alleen niet het aantal schadevrije jaren meenemen naar de tweede auto. Voor de tweede auto gaat u apart schadevrije jaren opbouwen. De no-claim korting voor de tweede auto krijgt u als kado. Er zitten vaak wel voorwaarden aan de tweede auto regeling verbonden. Denk hierbij aan een maximum nieuwwaarde auto en leeftijd bestuurder. Lees hier voor meer informatie over de tweede auto regeling.

Bereken OHRA autoverzekering

  • Tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
  • OHRA Hulpdienst 24/7 paraat

Tweede auto bij een andere verzekeraar

Het is vaak het voordeligst om uw tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Als u de tweede auto toch bij een andere verzekeraar wilt onderbrengen dan begint uw teller van schadevrije jaren en no-claim korting op 0. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de schadevrije jaren bij uw eerste verzekeraar mee te wegen in de bepaling van de korting op de verzekering van de tweede auto. Vraag hier naar de voorwaarden.

Als u op zoek bent naar een nieuwe verzekering begin dan snel binnen 3 minuten alle autoverzekeringen vergelijken.

Gerelateerde onderwerpen