Opzeggen of opschorten autoverzekering

Indien u uw auto heeft verkocht dan kunt u de autoverzekering opzeggen. Sommige autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Naast het opzeggen van de autoverzekering kunt u ook de autoverzekering opschorten. Als u de autoverzekering opschort dan betaalt u geen premie. Tijdens de periode dat u de autoverzekering opschort (de opschortingsperiode) betaalt u geen premie. U bent ook niet verzekerd tijdens de periode dat u uw verzekering heeft opgeschort. U bevriest in principe uw oude polis. Wanneer u een nieuwe auto aanschaft dan kunt u deze verzekeren op uw oude polis. Zo kunt u profiteren van dezelfde schadevrije jaren als op uw oude polis.

Wat houdt opschorten autoverzekering in?

Als u de verzekering opschort dan betaalt u geen premie meer. U zet uw oude autoverzekering polis op “pauze”. Als u een nieuwe auto koopt dan kunt u gebruik maken van uw opgeschorte autoverzekering. Zo bent u direct verzekerd met dezelfde schadevrije jaren.

Opschorten voordeliger voor uw schadevrije jaren

Als u uw verzekering heeft opgeschort dan heeft u geen auto meer. Bent u van plan binnen 3 jaar weer een auto te kopen. Dan heeft u goed gedaan aan het opschorten van de autoverzekering want u kunt dan gewoon aanspraak maken op uw opgebouwde schadevrije jaren. Als u de autoverzekering had opgezegd dan waren uw opgebouwde schadevrije jaren nog maar bruikbaar tot een jaar terug. Dus als u bijvoorbeeld na opzegging van uw autoverzekering na 2 jaar weer een auto koopt, dan kunt u geen aanspraak meer maken op uw schadevrije jaren. Als u de autoverzekering had opgeschort wel.

Negatieve schadevrije jaren en opschorten

Negatieve schadevrije jaren kunnen ontstaan als u al weinig schadevrije jaren had en alsnog schade heeft geclaimd. Met negatieve schadevrije jaren wordt u doorgaans moeilijk tot niet geaccepteerd bij nieuwe autoverzekeraars. In dit geval kan opschorten een uitkomst bieden. Stel u heeft negatieve schadevrije jaren, maar wilt uw auto verkopen. Dan is het handig om uw autoverzekering op te schorten (indien u voornemens bent om direct of binnen 3 jaar een nieuwe auto te kopen). Als u namelijk opzegt dan kunt u met negatieve schadevrije jaren moeilijk of geen nieuwe autoverzekeraar vinden die u accepteert.

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering?

Het is aan te raden om eerst even een vergelijking te doen als startpunt van uw zoektocht naar een goede autoverzekering.

Gerelateerde artikelen over de autoverzekering