Opzeggen of opschorten autoverzekering

Indien u uw auto heeft verkocht dan kunt u de autoverzekering opzeggen. Naast het opzeggen van de autoverzekering kunt u ook de autoverzekering opschorten. Als u de autoverzekering opschort dan betaalt u geen premie. Tijdens de periode dat u de autoverzekering opschort (de opschortingsperiode) betaalt u geen premie. U bent ook niet verzekerd tijdens de periode dat u uw verzekering heeft opgeschort. U bevriest in principe uw oude polis. Wanneer u een nieuwe auto aanschaft dan kunt u deze verzekeren op uw oude polis. Zo kunt u profiteren van dezelfde schadevrije jaren als op uw oude polis.

Wat houdt opschorten autoverzekering in?

Als u de verzekering opschort dan betaalt u geen premie meer. U zet uw oude autoverzekering polis op “pauze”. Als u een nieuwe auto koopt dan kunt u gebruik maken van uw opgeschorte autoverzekering. Zo bent u direct verzekerd met dezelfde schadevrije jaren.

Opschorten voordeliger voor uw schadevrije jaren

Als u uw verzekering heeft opgeschort dan heeft u geen auto meer. Bent u van plan binnen 3 jaar weer een auto te kopen. Dan heeft u goed gedaan aan het opschorten van de autoverzekering want u kunt dan gewoon aanspraak maken op uw opgebouwde schadevrije jaren. Als u de autoverzekering had opgezegd dan waren uw opgebouwde schadevrije jaren nog maar bruikbaar tot een jaar terug. Dus als u bijvoorbeeld na opzegging van uw autoverzekering na 2 jaar weer een auto koopt, dan kunt u geen aanspraak meer maken op uw schadevrije jaren. Als u de autoverzekering had opgeschort wel.

Negatieve schadevrije jaren en opschorten

Negatieve schadevrije jaren kunnen ontstaan als u al weinig schadevrije jaren had en alsnog schade heeft geclaimd. Met negatieve schadevrije jaren wordt u doorgaans moeilijk tot niet geaccepteerd bij nieuwe autoverzekeraars. In dit geval kan opschorten een uitkomst bieden. Stel u heeft negatieve schadevrije jaren, maar wilt uw auto verkopen. Dan is het handig om uw autoverzekering op te schorten (indien u voornemens bent om direct of binnen 3 jaar een nieuwe auto te kopen). Als u namelijk opzegt dan kunt u met negatieve schadevrije jaren moeilijk of geen nieuwe autoverzekeraar vinden die u accepteert.

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering?

Het is aan te raden om eerst even een vergelijking te doen als startpunt van uw zoektocht naar een goede autoverzekering.