Overstappen autoverzekering

Overstappen van autoverzekeraar kan een klus zijn. Hieronder een stappenplan hoe je de overstap het beste kan uitvoeren.

De huidige opzegtermijn

Voordat u het opzegproces gaat starten is het aan te raden om erachter te komen wat uw huidige opzegtermijn is. De meeste autoverzekeringen hebben een standaard contractduur van 1 jaar. Opzeggen binnen dat jaar betekent dat u waarschijnlijk moet doorbetalen tot het einde van de contractduur. Na de contractduur zijn de verzekeringen dagelijks opzegbaar. Houdt hier wel rekening met een opzegtermijn van een maand. De opzegtermijn en contractduur staan aangegeven op uw polis.

Nieuwe autoverzekering vinden

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Dan is het aan te raden om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken om zo snel een overzicht van de verschillende premies te zien. Een goede verzekering gevonden? Sluit deze dan af bij de autoverzekeraar.

Bevestiging ontvangen

Afhankelijk van de verzekeraar, krijg je bij aanvraag van de autoverzekering een ontvangstbevestiging. De polis wordt later toegestuurd. Als u nog geen polis heeft gekregen dan krijgt u een voorlopige dekking van de autoverzekeraar. Binnen enkele dagen ontvangt u bericht of u wel of niet geaccepteerd bent. U moet daarna de gegevens nog controleren. U heeft 14 dagen bedenktijd. Binnen de bedenktijd kunt u de verzekering ongedaan maken.

Huidige autoverzekering opzeggen

U moet uw huidige verzekering opzeggen. De oude verzekering moet u pas opzeggen als uw nieuwe verzekering u heeft geaccepteerd. U loopt anders het risico onverzekerd rond te rijden.

Overstap is afgerond

U bent na het doorlopen van al deze stappen overgestapt op een goedkopere autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen