Tips voor prijsvergelijking autoverzekering

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Een handige tip is om een prijsvergelijking van de premie van de autoverzekering uit te voeren. De prijs is een belangrijk onderdeel bij de keuze voor een autoverzekering, maar zeker niet het enigste! De voorwaarden van de verzekering zijn tevens belangrijk. Lees hier meer over hoe je een prijsvergelijking kan doen van de diverse autoverzekeringen in de markt en waar je op moet letten.

Waarom moet je prijzen vergelijken van de autoverzekering?

Autoverzekeraars verschillen enorm veel in premie tussen elkaar. Door de grote verschillen is een prijsvergelijking erg verstandig. Met een prijsvergelijk krijg je direct een overzicht van de verschillen in hoogte van premie. Helaas is er niet een algemeen overzicht van de prijzen van autoverzekeringen. Een algemeen overzicht is er niet omdat elke autoverzekering voor iedereen verschillend is. De autoverzekeraar kijkt naar waar je woont, hoeveel kilometer je rijdt, hoe oud je bent, hoeveel schadevrije jaren je hebt en wat voor auto je rijdt. Al deze verschillende factoren bepalen jouw unieke premie. Uiteraard is het type dekking ook belangrijk voor de prijs. Kies je voor een WA verzekering, WA plus autoverzekering of een allrisk autoverzekering?

Hoe kan je een prijsvergelijking uitvoeren? Twee opties.

Simpelweg kan je op twee verschillende manieren een prijsvergelijking uitvoeren. Voor elke methode moet je de autoverzekering premie berekenen door gegevens op te geven zoals, je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, kilometers per jaar, schadevrije jaren, kenteken en type dekking.

1. Je kan elke autoverzekeraar individueel bezoeken en een premie berekenen.

Alle losse premies leg je naast elkaar en je kiest de beste. Deze methode heeft als nadeel dat het lang kan duren voordat jij de beste premie hebt gevonden. Je moet namelijk elke site langsgaan en telkens opnieuw dezelfde gegevens invoeren voor de prijsvergelijking. Het voordeel is wel dat je alle verzekeraars kan langsgaan om de beste premie te vinden. In de vergelijkers zijn namelijk vaak niet alle verzekeraars opgenomen. Wil je alle verzekeraars langsgaan? Bekijk hier voor een overzicht van autoverzekeraars.

2. Je gebruikt een “vergelijker” van diverse vergelijkingswebsites voor een snel overzicht.

De tweede methode heeft als nadeel dat mogelijk niet alle autoverzekeraars zijn opgenomen in een vergelijker. Hierdoor krijg je niet een volledig overzicht wat er aanwezig is in de markt. De redenen dat vergelijkers niet volledig zijn kan zijn dat er geen afspraken zijn gemaakt met de specifieke verzekeraar of dat de verzekeraar de premiegegevens niet vrijgeeft. Het voordeel van een vergelijker is dat je snel een overzicht krijgt van de meeste autoverzekeraars en de daarbij horende premie.

5 Tips voor een goed prijsvergelijk onderzoek

Om een goede autoverzekering vergelijking te doen hebben we hieronder een aantal tips op rij gezet.

Tip 1: gebruik verschillende vergelijkingswebsites

Doe je een prijsvergelijk met een autoverzekering vergelijker? Doe dan een vergelijking bij de verschillende vergelijkingswebsites. Zo krijg je een meer volledig overzicht van verschillende autoverzekeringen. Je kan op deze site een autoverzekering vergelijken, maar ook bijvoorbeeld bij Pricewise en Independer.

Tip 2: schat het aantal kilometers per jaar niet te hoog in

Schat jouw gereden kilometers per jaar niet te hoog in. Wanneer je het aantal gereden kilometers hoog inschat dan valt de premie hoger uit. Probeer een redelijke schatting te berekenen door bijvoorbeeld jouw gereden kilometers per dag (bijvoorbeeld van werk naar huis) te berekenen keer het aantal werkdagen per jaar. Je kan altijd het geschatte kilometers naderhand aanpassen als deze toch hoger blijken te zijn.

Tip 3: gebruik bij de prijsvergelijk dezelfde hoogte van het eigen risico

Eigen risico autoverzekering. Let op of het eigen risico tussen de verschillende premies gelijk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld bij een autoverzekeraar het eigen risico op €500 hebt staan en bij de ander op €100 dan is de kans groot dat de autoverzekering premie van de verzekering met het eigen risico van €500 veel lager is. Je bent dan in principe appels met peren aan het vergelijken.

Tip 4: voer het juiste aantal schadevrije jaren in

Schadevrije jaren juist opgeven. Zorg ervoor dat je weet hoeveel schadevrije jaren je precies hebt. Je kan deze raadplegen op de polis van je oude autoverzekering of opvragen bij Roy data. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Als later blijkt dat je meer of minder schadevrije jaren hebt dan zal de autoverzekeraar deze aanpassen. Hierdoor krijg je een andere premie. Het is dan mogelijk dat je bij een andere verzekeraar met de juiste schadevrije jaren een betere premie had gekregen. Dit komt omdat autoverzekeraars verschillende bonus-malus ladders hebben. Als het blijkt dat je negatieve schadevrije jaren hebt dan kan de verzekeraar je ook achteraf weigeren.

Tip 5: kies de juiste dekking bij het prijsvergelijken

Kies de juiste dekking bij het vergelijken. Afhankelijk van het type auto wat je hebt ga je kiezen voor of een WA verzekering, WA plus verzekering of All risk verzekering. Doorgaans zijn nieuwe auto’s beter verzekerd omdat de dagwaarde hoger is. Dan kies je of voor een WA plus of all risk verzekering. De dekkingen verschillen enorm in premie. Het is daarom voor een goede prijsvergelijk noodzakelijk dat je de goede dekking kiest. Weet je nog niet welke dekking je moet kiezen? Lees meer over welke autoverzekering heb ik nodig?

Wil jij een goede prijsvergelijk uitvoeren voor de autoverzekering?

Probeer dan eens de prijsvergelijk tool op deze website. Voer jouw gegevens in en in een paar minuten heb jij een overzicht van premies bij diverse autoverzekeraars.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen