Rechtsbijstand autoverzekering

Bij de autoverzekering kunt je vaak een rechtsbijstand module afsluiten. Met deze rechtsbijstand heb je recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp. Dit komt goed uit in het geval van een conflict over je auto. Veel tijd en moeite wordt bespaard als je deze module hebt met eventuele afronding van rechtszaken. Hieronder leest u wat u vergoed krijgt met de rechtsbijstand module:

Motorrijtuigen rechtsbijstandvergoeding

Bij de volgende situaties krijg je met de rechtsbijstand juridische hulp vergoed:

Onschuld verdedigen

Als je een aanrijding hebt gehad met een andere weggebruiker en deze stelt jou aansprakelijk, maar de schuld kan liggen bij de tegenpartij. Dan kun je juridische hulp krijgen om je onschuld te verdedigen.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Als de vorige situatie omgekeerd is en jij van mening bent dat de tegenpartij schuldig is, dan kan je de tegenpartij aansprakelijk stellen. Je krijgt juridische hulp om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van zowel letselschade als materiële schade. Als de tegenpartij schuldig is dan kan je de schade verhalen.

Beoordeling van de schade

Een professional maakt een berekening van de schade. Dit gaat om zowel de huidige schade als eventuele bijkomende schade als inkomensverlies. Daarbij krijg je deskundig advies over medische hulpverlening.

Strafvervolging na verkeersovertreding

Indien je strafrechterlijk wordt vervolgd na een ongeval of overtreding met de auto. Dan heb je bij strafvervolging recht op juridische hulp.

Conflicten met dealer of autogarage

Met rechtsbijstand krijg je hulp bij conflicten over de auto met de autogarage op te lossen. Denk aan conflicten over aankoop, verkoop en onderhoud. De dealer moet wel aangesloten zijn bij de BOVAG in dit geval.

Op zoek naar autoverzekering met rechtsbijstand?

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met rechtsbijstand? Begin eerst met het vergelijken van diverse autoverzekeraars.

Autoverzekering vergelijken