Schadevrije jaren motor meenemen naar autoverzekering

Jarenlang motor gereden en weer eens toe aan een auto? Als je veel jaren motor hebt gereden en deze schadevrij bent doorgekomen dan is het mogelijk dat je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met deze schadevrije jaren krijg je korting op de motorverzekering, maar ook op de autoverzekering. Lees verder hoe je schadevrije jaren van de motor kan meenemen naar de auto.

Schadevrije jaren motor naar auto

Het is bij meeste autoverzekeraars mogelijk om de schadevrije jaren mee te nemen van de motor naar de auto. De motorverzekering moet dan wel worden beëindigt. Als de motorverzekering wordt beëindigt dan worden de schadevrije jaren opgenomen in Roy data. De autoverzekeraar kan op basis van de Roy data de schadevrije jaren inzien en omzetten naar de autoverzekering.

Auto gekocht naast de motor

Als je de motor blijft houden en daarmee ook de motorverzekering dan is het niet mogelijk om de schadevrije jaren te kopiëren van de motor naar de auto. Je kunt schadevrije jaren immers maar 1 keer gebruiken voor een motorrijtuig. Als je de schadevrije jaren wilt overzetten van de motor naar de auto dan moet je contact opnemen met de verzekeraar. Wellicht is het mogelijk om dit te realiseren onder bepaalde voorwaarden.

Het is vaak wel mogelijk om gebruik te maken van een tweede voertuigregeling van de verzekeraar. Er zijn verzekeraars die je dan korting geven op het tweede voertuig dat je bij hun verzekerd. Als je de auto ook verzekerd waar je de motor hebt verzekerd dan kan je gebruik maken van de no-claim korting die je krijgt voor de motor. De schadevrije jaren voor de auto beginnen wel op 0, maar je profiteert wel van de korting die hoort bij de schadevrije jaren van de motor. Raadpleeg je huidige motorverzekeraar of dit mogelijk is. Lees meer over tweede voertuig regeling. Zo heeft InShared een goede tweede voertuigregeling.

Bij schadeclaim zak je 5 schadevrije jaren

Ook wanneer je met de motor een schade claimt dan zak je vijf schadevrije jaren. Het kan ervoor zorgen dat u terecht komt in een malus. Dit zijn de zogeheten negatieve schadevrije jaren. Met negatieve schadevrije jaren betaalt u meer premie voor de autoverzekering.

Schadevrije jaren overzetten naar een andere verzekering?

Er zijn talloze situaties mogelijk, zoals van auto naar motor, motor naar auto, scooter naar auto, auto naar scooter etcetera. Hoe zit het precies met het overzetten van deze schadevrije jaren onderling? In dit artikel ging het specifiek over schadevrije jaren van motor naar auto. Lees meer over het overzetten van schadevrije jaren tussen verzekeringen.

Op zoek naar een autoverzekering?

Begin met vergelijken om snel een goede autoverzekering te vinden met een scherpe premie.

Gerelateerde onderwerpen