In Nederland is het verplicht uw auto te verzekeren. Maar welke verzekeringen zijn er allemaal? Hieronder vindt u de drie meest voorkomende en gebruikte autoverzekeringen. De verzekeringen worden ook wel dekkingen genoemd. Elk type verzekering heeft een andere dekking en dus verschillende dekkingsvoorwaarden.

WA autoverzekering
Uw auto moet minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn. Een WA-verzekering dekt de schade die u met uw motorvoertuig veroorzaakt heeft op een ander. Deze verzekering dekt niet de gemaakte schade op uw eigen voertuig.

WA+ Beperkt Casco-verzekering
WA+ verzekering vergoedt naast de verplichte WA autoverzekering een aantal gevallen van schade aan uw eigen auto zoals: bliksem, brand, diefstal, inbraak, joy riding en ruitbreuk.

WA+ Volledig Casco-verzekering
WA+ Volledig Casco verzekering (allrisk-verzekering) dekt vrijwel alle vormen van schade. Zowel schade die u veroorzaakt bij een ander en schade die toegebracht wordt aan uw eigen motorvoertuig. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan schade door te water te raken of slippen.

Verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken

Al de bovenstaande soorten verzekeringen worden meestal aangeboden bij de verschillende verzekeraars. U kunt deze verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken in de autoverzekering vergelijker. Hier kunt u kiezen voor de vorm verzekering u graag wilt en de vergelijker vergelijkt dan de verschillende aanbieders op prijs. Wilt u weten hoeveel u kwijt bent voor uw soort autoverzekering? Begin dan te vergelijken van de verschillende soorten autoverzekeringen.

Autoverzekering vergelijken