Tenaamstellingsverslag

Het tenaamstellingsverslag is het verslag wat je ontvangt nadat het kenteken van de auto is overgeschreven op jouw naam (het kenteken overschrijven kan tegenwoordig ook online). In het tenaamstellingsverslag is onder andere een deel van de tenaamstellingscode opgenomen. Op het tenaamstellingsverslag wordt het eerste deel van de tenaamstellingscode kenbaar gemaakt. Het tweede deel van de tenaamstellingscode wordt via de post verstuurd. Nadat je het tenaamstellingsverslag hebt gekregen ben je verplicht de auto te verzekeren. Kijk voor een verzekering bijvoorbeeld bij Allianz Direct of Centraal Beheer.

allianz direct logo nieuw

Allianz Direct autoverzekering

 • €0,- eigen risico
 • Altijd vervangend vervoer bij schade

ca. €28,00 p/m

Wat staat er in het tenaamstellingsverslag?

Op het verslag staan een aantal zaken weergegeven.

 • Kenteken
 • Meldcode
 • Merk/type auto
 • Nieuwe eigenaar / houder
 • Datum en tijd
 • Eerste deel tenaamstellingscode
tenaamstellingsverslag RDW

Meldcode, wat is dat?

De meldcode is een een unieke combinatie van vier cijfers horend bij de auto. De meldcode is gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. Dit chassisnummer is het nummer waarmee je de auto kan identificeren. Het chassisnummer staat gegraveerd in de auto en bestaat uit 17 tekens. De laatste vier cijfers zijn de meldcode. De meldcode staat ook vermeld op het tenaamstellingsverslag.

Tenaamstellingscode, wat is dat?

De tenaamstellingscode is een code die je nodig hebt om het voertuig in te ruilen, te verkopen, te slopen of uit te voeren. De code bestaat uit 9 cijfers. Na het overschrijven van een voertuig op jouw naam ontvang je van de RDW het tenaamstellingsverslag. In dit verslag staat het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het tweede deel van deze code ontvang je per post op het opgegeven adres bij overschrijving. Samen zijn deze twee delen 1 code. Het is een belangrijke code die goed bewaard moet worden. Met de tenaamstellingscode en de meldcode is het mogelijk om een kenteken over te schrijven. De code is de vervanger van het oude overschrijvingsbewijs.

FBTO autoverzekering

 • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
 • Zelfde no-claim voor tweede auto

ca. €30,50 p/m

Auto overgeschreven op jouw naam? Voorkom boetes en regel een autoverzekering

Nadat een auto op jouw naam is gezet dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Als de auto onverzekerd is dan kan je een boete krijgen. Het maakt niet uit of je de auto niet gebruikt omdat deze geparkeerd staat. De auto moet alsnog verzekerd worden. Een uitzondering is wanneer je de auto schorst. Zoek dus snel een autoverzekering uit na het overschrijven. Na het afsluiten van de autoverzekering is deze vaak direct geldig.

Staat de auto op jouw naam? Regel direct een autoverzekering

Sluit online een autoverzekering af bij bijvoorbeeld Centraal Beheer. Dit is een prima verzekeraar.

Centraal Beheer autoverzekering

 • 3 jaar aanschafprijs vergoed
 • Gratis vervangend vervoer

ca. €31,00 p/m

Gerelateerde artikelen