Tips invullen schadeformulier

Als u een aanrijding heeft gehad dan moet u een schadeformulier invullen. In dit artikel behandelen we een aantal tips voor het invullen van het schadeformulier. Hoe u het formulier moet invullen kunt u lezen in dit artikel: invullen schadeformulier.

Tips schadeformulier invullen

  1. Vul het formulier volledig in; sommige vragen lijken dubbel. Toch is het verstandig om alle vragen in te vullen en te beantwoorden.
  2. Geef aan of er sprake is van letsel; soms is letsel niet direct zichtbaar of heel ernstig. Hoofdpijn of een stijve nek kan duiden op een whiplash. Geef dit aan op het formulier.
  3. Maak eerst een proeftekening; voordat u de situatieschets gaat tekenen op het formulier kunt u het beste eerst een proeftekening maken. Zo maakt u geen fouten in de tekening op het schadeformulier.
  4. Zoek een rustige en veilige plek op om het formulier in te vullen; zorg ervoor dat u na de aanrijding op een veilige plek komt te staan en blokkeer niet onnodig het verkeer. Vul het formulier in op een veilige plek.
  5. Vul de voorkant volledig mogelijk in; wees bij alle vragen zo specifiek mogelijk. Ook bij de aanvullende vragen, zoals opmerkingen moet u zo specifiek en duidelijk mogelijk uw punt maken.
  6. Noteer de naam en adres van de tegenpartij; noteer de naam en adres van de tegenpartij. Dit is handig om te hebben voor het eventueel schade verhalen op de tegenpartij.
  7. Niet tekenen bij onenigheid; als u het niet eens bent met alle vragen beantwoord onder vraag 12 van het schadeformulier, teken dan het formulier niet. Als u wel tekent bent u het eens met de situatie.
  8. Noteer gegevens getuigen; getuigen kunnen u helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.
  9. Vul ook schadeformulier in als er geen schade is; schade is niet altijd zichtbaar. Achteraf thuis kunt u zien dat er toch schade is. Ook kunnen er lichamelijke klachten komen na een aanrijding.
  10. Maak een foto van het ingevulde formulier; u kunt het formulier kwijtraken. Een foto is dan handig om te hebben om alsnog de gegevens naar de autoverzekering te sturen. Zorg voor een goed leesbare foto.
  11. Vul het formulier direct in na de aanrijding; later invullen van het formulier kan ervoor zorgen dat u niet meer precies weet wat er is gebeurd. Vul het formulier gelijk in omdat de gebeurtenis dan nog vers in het geheugen zit.
  12. Vul de achterzijde thuis in; de achterzijde is niet noodzakelijk om gelijk in te vullen. Dit kunt u ook thuis doen.
  13. Vul het schadeformulier ook bij aanrijding in het buitenland in; in Europa is hetzelfde schadeformulier van toepassing. Let op dat u begrijpt wat de tegenpartij heeft ingevuld voordat u tekent.

Bereken OHRA autoverzekering

  • Tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
  • OHRA Hulpdienst 24/7 paraat

Vul altijd een schadeformulier in bij schade

Vul altijd het schadeformulier in ook al lijkt er geen schade te zijn op het eerste gezicht. Noteer namen en adressen van getuigen. Ook letsel moet u altijd aangeven hoe klein dan ook. Later ontstane letselschade is zo gemakkelijker te verhalen op de tegenpartij.

Gerelateerde artikelen