Tweede auto verzekeren

Heeft u een nieuwe auto aangeschaft? Dan kunt u profiteren van een tweede autoregeling bij de autoverzekering. Met deze regeling krijgt u met de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste autoverzekering, korting op uw tweede autoverzekering. De premiekorting krijg je van de opgebouwde schadevrije jaren van je eerste auto. De schadevrije jaren worden niet overgezet naar de tweede auto. Als je op je eerste auto geen schadevrije jaren hebt dan krijg je ook geen korting op de tweede auto.

Verzekeraars met tweede autoverzekering regeling

De volgende verzekeraars hebben onder andere een regeling voor de tweede auto verzekeren:

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de tweede autoverzekering regeling moet u voldoen aan een aantal voorwaarden:

De verzekeraar eist over het algemeen dat:

  • De hoofdbestuurder moet uw partner of uzelf zijn;
  • De hoofdbestuurder van de auto moet ouder dan 24 jaar zijn;
  • De auto mag niet op naam van uw kind staan;
  • De auto mag geen hoge waarde hebben;
  • U mag het afgelopen jaar geen schade hebben gereden.

Verschillende soorten tweede autoregelingen

De regeling voor de tweede auto verzekeren verschilt per autoverzekeraar. Vraag bij uw autoverzekeraar na welke regeling wordt toegepast. Er zijn de volgende regelingen:

Volledige tweede autoregeling

De premie van de tweede auto wordt volledig gebaseerd op alle schadevrije jaren opgebouwd op de eerste auto.

Gedeeltelijke tweede autoregeling

Met een gedeeltelijke regeling heeft de autoverzekeraar een max. aan schadevrije jaren vastgesteld. U kunt bijvoorbeeld maximaal de korting voor 15 schadevrije jaren op uw tweede auto krijgen, terwijl u op uw eerste auto 20 schadevrije jaren geniet.

Tweede autoregeling dekking

De korting op de premie voor uw tweede auto wordt gebaseerd op de dekking van uw autoverzekering. U krijgt dan een percentage korting afhankelijk van de dekking die u kiest.

Schade rijden met de eerste en tweede auto

Als u een schade rijdt met uw tweede auto dan heeft dat geen invloed op de schadevrije jaren van de eerste auto. Schade die u rijdt met uw eerste auto heeft wel invloed op de schadevrije jaren van de eerste auto. Na een schade met de tweede auto houdt u dus wel uw korting. Pas als u met de tweede auto naar een nieuwe verzekeraar gaat is het aantal schadevrije jaren van de auto belang. De verzekeraar houdt deze informatie bij.

Geen regeling voor de tweede auto?

Als uw verzekeraar geen tweede auto regeling heeft kunt u geen korting krijgen op een tweede auto bij die betreffende verzekeraar. In dat geval is het aan te raden om voor de tweede auto een vergelijking uit te voeren van de verschillende autoverzekeringen om te kijken waar u het voordeligst uit bent.

Gerelateerde artikelen